Hlavní obsah

Dlouhý: Nedivím se Mikovi, že se nepřiznal

OSTRAVA

Třísetovou prohrou s nejlepším deblovým párem světa si čeští tenisté značně zkomplikovali cestu za překvapením, kterým by bylo vítězství nad Spojenými státy v utkání prvního kola Světové skupiny Davisova poháru. Český pár Lukáš Dlouhý s Pavlem Víznerem Boba a Mika Bryanovy nezaskočili a podlehli jim třikrát 6:4.

Článek

"Bryanovi si kryjí hlavně střed kurtu. Chtěli jsme proto hrát hodně po lajnách a čekat na jejich druhé podání. Hlavně proti Mikovu servisu, který je o něco slabší jsme si věřili. Oba s Lukášem dobře returnujeme, i proto jsme si jako první zvolili při losu příjem, ale bohužel jsme zůstali na půl cesty," řekl po utkání šestatřicetiletý Vízner, který je zároveň i osobním koučem Dlouhého.

Jeho svěřenec viděl nevyužité brejkboly zejména ve druhém setu rovněž jako klíčové. Pokud bychom jeden z pěti nebo šesti brejkbolů ve druhém setu využili, mohl to být klidně úplně jiný zápas," litoval Dlouhý. Mrzet ale mohou také nevynucené chyby, kterých se čeští tenisté v klíčových momentech dopouštěli. "Měli jsme i smůlu, snažil jsem se při našich brejkbolech dostat míč do hry, ale jednou mě zastavila i páska, řekl Dlouhý.

Berdych se chystá na Roddicka

"Jasně ukázali, proč jsou nejlepším deblovým párem světa," řekl o dvojčatech Bryanových po utkání český nehrající kapitán Navrátil. "Vůbec vám v ničem nepomůžou, protože prakticky nekazí a v důležitých momentech se projevuje jejich chladnokrevnost," dodal Navrátil. Dlouhého po utkání nedeprimoval fakt, že proti jeho servisu dokráčel soupeř k vítězství. "Bylo to jedno, protože my jsme stejně žádnou možnost na brejk nevyužili," řekl Dlouhý.

Lukáš Dlouhý se vyjádřil i ke spornému okamžiku po druhé výměně utkání. "Mike se dotknul rámem rakety balónku, když ho za sebe pouštěl na Boba. Ten ho ale odehrál na naší polovinu, jenomže já jsem samozřejmě nehrál. Rozhodčí si toho doteku ale nevšiml," řekl k situaci Dlouhý. "Nedivím se, že Mike nic nepřiznal. To se nedělá ani na okruhu, natož pak ve vypjatých daviscupových utkáních," dodal Dlouhý.

Pokud chce český tým udržet naději na postup, musí v první nedělní dvouhře porazit česká jednička Tomáš Berdych Andyho Roddicka. "Pro Tomáše to bude těžký zápas, ale on si na Andyho věří, řekl kapitán Navrátil. "Záleží na tom, jak se Tomášovi podaří returnovat Roddickův servis, protože to není zrovna jednoduché, ale ze základní čáry by se mu to na pomalé antuce mohlo podařit," nastínil plánovanou taktiku Navrátil.

Reklama