Hlavní obsah

Šafářová podlehla v boji o titul v Paříži Petrovové

Tenistka Lucie Šafářová neuspěla ve finále turnaje v Paříži, v němž prohrála s Ruskou Naděždou Petrovovou ve třech setech. Česká hráčka bojující o svůj čtvrtý titul na okruhu WTA získala první sadu poměrem 6:4, v dalších dvou však podlehla favorizované soupeřce 1:6 a 4:6. Petrovová si připsala sedmý turnajový triumf v kariéře po hodině a 48 minutách, když proměnila čtvrtý mečbol.

Článek

Nenasazená Šafářová na cestě do finále vyřadila českou jedničku Nicole Vaidišovou, turnajovou trojku Světlanu Kuzněcovovou a druhou hráčku světa Justine Heninovou a také dnešní zápas začala nebojácně. Za půl hodiny vyhrála úvodní set a na začátku druhého prolomila soupeřce podání. Pak se však projevily větší zkušenosti čtyřiadvacetileté Rusky, která využila sérii nevynucených chyb o čtyři roky mladší české tenistky a získala šest gamů po sobě.

Ve třetí sadě prolomila Petrovová podání Šafářové ve třetí a páté hře a mířila za hladkým vítězstvím, když měla už za stavu 5:1 první mečbol. Čtvrtfinalistka Australian Open však ještě dokázala odvážnou hrou závěr zápasu zdramatizovat, snížila na 4:5 a měla dva brejkboly, ale ruská hráčka už další napínavé pokračování souboje nedopustila.

"Hodně mi to zkomplikovala, zvlášť při mečbolech. Hrála neuvěřitelně, mě trochu zlobilo druhé podání," řekla Petrovová při rozhovoru přímo na kurtu. Za vítězství inkasovala 88 tisíc dolarů, Šafářová obdržela 47 tisíc.

PAŘÍŽ
Dvouhra - finále:
Petrovová (4-Rus.) - Šafářová (ČR) 4:6, 6:1, 6:4.

Tenisový turnaj v thajské Pattayi vyhrála nenasazená Rakušanka Sybille Bammerová, která v dnešním finálovém souboji dvou hráček usilujících o premiérový titul porazila Argentinku Giselu Dulkovou. Nad turnajovou šestkou zvítězila šestadvacetiletá hráčka po téměř třech hodinách 7:5, 3:6 a 7:5. Soutěž byla dotována částkou 170 tisíc dolarů.

PATTAYA
Dvouhra - finále:
Bammerová (Rak.) - Dulková (6-Arg.) 7:5, 3:6, 7:5.

Reklama