Hlavní obsah

Bratři Bryanovi se dělí o vše kromě přítelkyně

OSTRAVA

Čtvrtým rokem americký daviscupový tým sází ve čtyřhrách na osmadvacetiletá dvojčata Bryanovy. Z dvanácti zápasů selhala jednou a to má ještě po výhře nad Dlouhým o dvě minuty mladší Bob na kontě i stoprocentní zisk bodů ze dvou singlových vystoupení. S Mikem tvoří sehraný pár, nehádají se a dělí se o všechno. Tedy skoro o všechno...

Článek

Mají společný dům, auto i bankovní konto. "A přítelkyni," vtipkoval Mike poté, co s bratrem v sobotu na ostravské antuce zvládli úspěšně čtyřhru. "Ne, přítelkyně na dělení není. A ještě máme i každý svůj kartáček na zuby. Jinak je vše společné, přesto si umíme asi představit, že bychom se jednou rozešli. Ale zatím to není v plánu," popisoval Bob, který během tiskové konference stihl zvedat i svůj mobilní telefon.

Deblovým soutěžím na světě teď dominují, i když se občas před ně v žebříčku ATP dostává duo Björkman, Mirnyj. "Ve čtyřhře je těžké vybudovat si pozici, jakou má singlista Federer. Přece jenom spolu hrají dva hráči, musejí být oba zdraví, mít formu. Pokud by se nám mělo podařit srovnat s Federerem, tak až v budoucnu," uvedl Mike.

Svou sílu ukázali i v Ostravě. Při deblu měli štěstí, ale to přálo připraveným. Na výhru se ani moc nenadřeli a jednotně viděli i moment z první sady, kdy zahrál Bob vítězný úder přesto, že musel na rozdíl od rozhodčích postřehnout předchozí teč míčku rámem bratrovy rakety. "Ne, on promáchl," tvrdil Mike.

Reklama