Hlavní obsah

Murray v San Jose opět vyřadil Roddicka

PRAHA

Britský tenista Andy Murray stejně jako loni porazil v semifinále turnaje v kalifornském San Jose domácí hvězdu Andyho Roddicka a přiblížil se na dosah obhajobě titulu. Třetí nasazený hráč zdolal turnajovou jedničku 7:6, 6:4 a ve finále ho čeká Chorvat Ivo Karlovič. Jediný nenasazený semifinalista v sobotu vyhrál nad Němcem Benjaminem Beckerem 7:6, 7:5.

Článek

Roddick nevyužil v utkání s Murraym šance, které se mu naskytly. Z šesti brejkbolů proměnil pouze jeden. "Proto jsem si zasloužil prohrát," uvedl vítěz turnaj z let 2004 a 2005, který před cestou do San Jose zařídil v Ostravě vítězství USA nad českými tenisty v prvním kole Davisova poháru.

Murray loni v Kalifornii získal první turnajový titul. "Tehdy jsem poprvé porazil hráče z elitní pětky, od té doby jsem jich zdolal už několik, takže to takový šok není," uvedl devatenáctiletý Skot.

Ve finále bude papírovým favoritem, neboť Karlovič figuruje v žebříčku o 90 míst za ním. Chorvatský obr však drtí soupeře v San Jose dělovým podáním, které dosahuje rychlosti přes 220 km/h. Na cestě do finále nasázel soupeřům celkem 87 es.

SAN JOSE
Dvouhra - semifinále:
Murray (3-Brit.) - Roddick (1-USA) 7:6 (7:5), 6:4, Karlovič (Chorv.) - Becker (6-Něm.) 7:6 (7:5), 7:5.

O vítězství na tenisovém turnaji v brazilském Costa do Sauipe se utkají nejvýše nasazený Španěl Juan Carlos Ferrero a Argentinec Guillermo Caňas, který se do soutěže dostal na divokou kartu.

Účastníci antukového turnaje s dotací 456 tisíc dolarů museli v sobotu zvládnout dva zápasy, Ferrero po čtvrtfinále odloženém kvůli dešti porazil v semifinálovém utkání domácího Flavia Sarettu 6:2, 6:4.

Bývalý první hráč světa a vítěz Roland Garros bude bojovat o dvanáctý titul v kariéře a první od roku 2003. Caňas se dostal do finále poprvé po odpykání patnáctiměsíčního trestu za doping a bude útočit na sedmý turnajový úspěch.

COSTA DO SAUIPE
Dvouhra - semifinále:
Ferrero (1-Šp.) - Saretta (Braz.) 6:2, 6:4, Caňas (Arg.) - Chela (6-Arg.) 7:6 (8:6), 6:1.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články