Hlavní obsah

Venus Williamsová bude hrát při comebacku o titul

PRAHA

Tenistka Venus Williamsová si hned při svém návratu na okruh WTA zahraje o titul. Bývalá světová jednička, která od října nestartovala kvůli poraněnému levému zápěstí, ukončila v semifinále turnaje v Memphisu překvapivou pouť z kvalifikace Ioany Raluky Olaruové a Rumunku porazila 6:3 a 6:2.

Článek

Ve finále se starší ze slavného sesterského dua Williamsových utká s nejvýše nasazenou Šahar Peerovou z Izraele.

V mužském semifinále dojde k atraktivnímu repríze souboje z minulého týdne v San Jose mezi Andym Roddickem a Andym Murraym. V Kalifornii mladý Brit Murray mírně favorizovaného Američana porazil a později celý turnaj vyhrál. Murray připsal osmé vítězství za sebou po hladkém triumfu nad Rakušanem Stefanem Koubkem, Roddick se místy trápil s Tchaj-wancem Lu Jen-hsun, ale také on i za cenu jedné ve vzteku zničené rakety uspěl ve dvou setech.

Nenasazený ruský tenista Michail Južnyj postoupil do finále turnaje v Rotterdamu. Přemožitel české jedničky Tomáše Berdycha z prvního kola v sobotním semifinále porazil Srba Novaka Djokoviče a o třetí titul v kariéře se utká s vítězem zápasu mezi svým krajanem Nikolajem Davyděnkem a Chorvatem Ivanem Ljubičičem.

Dvaadvacátý hráč světového žebříčku v Nizozemsku na cestě do finále vyřadil už třetího nasazeného hráče. Djokovič sice vyhrál první set 6:3, ale dramatický tie-break druhé sady získal pro sebe Južnyj a vynutil si pokračování zápasu. V jedenácté hře rozhodujícího setu pak prorazil Srbovo podání a dokázal utkání dotáhnout do vítězného konce.

Španělský tenista Nicolas Almagro je jediným nasazeným semifinalistou antukového turnaje v Buenos Aires. Mezi nejlepší čtyři se dostal díky pátečnímu vítězství 6:4, 6:3 nad domácím Juanem Ignaciem Chelou.

MEMPHIS:
Muži:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Roddick (1-USA) - Lu Jen-hsun (Tchaj-wan) 6:4, 7:6 (9:7), Murray (3-Brit.) - Koubek (Rak.) 6:3, 6:2.
Semifinálové dvojice: Roddick - Murray, Fish (4-USA) - Haas (2-Něm.)
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Becker, Kunicyn (Něm./Rus.) - Čermák, Levinský (3-ČR) bez boje.
Ženy:
Dvouhra - semifinále:
V. Williamsová (7-USA) - Olaruová (Rum.) 6:3, 6:2.
ROTTERDAM:
Dvouhra - semifinále:
Južnyj (Rus.) - Djokovič (5-Srb.) 3:6, 7:6 (9:7), 7:5.
BUENOS AIRES:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Almagro (4-Šp.) - Chela (7-Arg.) 6:4, 6:3, Monaco (Arg.) - Horna (Peru) 4:6, 6:2, 6:3.
Semifinálové dvojice: Almagro - Monaco, Di Mauro (It.) - Hartfield (Arg.).

Reklama