Hlavní obsah

Kluivert dostal od Barcelony nůž na krk

BARCELONA

Tvrdé ultimátum dostal nizozemský útočný klenot Patrick Kluivert od svého zaměstnavatele - katalánské Barcelony. Vedení klubu už došla trpělivost s jeho váháním na nabídkou nové smlouvy, proto hráče vyzvalo: vyjádři se nebo půjdeš!

Foto: internet

Patrick Kluivert

Článek

Jenže Kluivertovi se podepisovat nový kontrakt nechce. Vždyť mu klub nabízí méně peněz.

Podle minulé smlouvy mu totiž vedení klubu mohlo od 15. května snížit mzdu tak, že by místo dosavadních šesti miliónů eur vydělával ročně jen zhruba polovinu. Seškrtáním výdajů na platy hráčů se snaží slavná Barcelona řešit svou tíživou finanční situaci. Její dluhy údajně dosahují 230 miliónů eur (přes sedm miliard korun).

Kluivert před časem razantně prohlásil: "Řekl jsem jim, ať se nedotýkají ani eura z toho, co mi patří." Nyní se nevyjádřil. Je totiž na dovolené v Surinamu a spojit se s ním neumí ani jeho agent.

Náhradou by byl další "tulipán"

Technický ředitel Barcelony Txiki Begiristain by chtěl Kluiverta na Nou Campu udržet. "Ale my už teď od něj potřebujeme okamžitou odpověď. Pokud nám nedá vědět, najdeme za něj náhradu," prohlásil Begiristain. Nejvíce se v této souvislosti hovoří o dalším Nizozemci, letošním držiteli Zlaté kopačky Royi Makaayovi z La Coruni.

Mezi nedočkavými zájemci o hráčovo angažování převažují týmy z Itálie a Anglie, jimž by podle znění smlouvy stačilo za elitního střelce zaplatit pouze 1,8 milionu eur (necelých 57 milionů korun).

Kluivert v tom není sám

Nový předseda Barcelony Joan Laporta hodlá razantně snížit výdaje na platy fotbalistů. Tento týden už údajně na podobný krok přistoupil Kluivertův reprezentační spoluhráč Philip Cocu, naopak na odchodu jsou například Frank de Boer, Gaizka Mendieta, Alfonso či Juan Pablo Sorin.

Novým trenérem barcelonského mužstva byl po sezoně jmenován Nizozemec Frank Rijkaard. Jak připomněli komentátoři, právě nevyjasněná situace kolem jeho krajana Kluiverta mu nejvíce svazuje ruce v přípravě na nový soutěžní ročník. Zatím jedinou posilou je turecký brankář Recber Rüstü, který přišel zadarmo z Fenerbahce Istanbul.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 5 : 6 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 5 : 6 probíhá Živě
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori