Hlavní obsah

Hvězda zářila v extravagantních šatech. Jak to bude na kurtu? Návrat slavné tenistky se blíží

Řím/Praha

Potvrzeno! Bývalá světová jednička se vrací na kurty. Serena Williamsová si po zranění kolena zahraje příští týden na turnaji v Římě. Třiadvacetinásobná grandslamová vítězka si v místě konání vyzkoušela ve středu pod dohledem trenéra Patricka Mouratogloua poprvé kurt.

Foto: Profimedia.cz

Serena Williamsová při tréninku.

Článek

Kdy se vrátí? Stihne French Open? Otázky, na jejichž odpovědi čekali fanoušci Sereny Williamsové již delší dobu. Na konci minulého týdne je potěšil ředitel turnaje v Římě Sergio Palmieri, když oznámil, že hvězdná tenistka má rezervované pokoje na příští týden, kdy se akce bude konat.

Na začátku tohoto týdne se americká hráčka ještě stihla představit v New Yorku na prestižním galavečeru Met Gala, který je pořádán na podporu Metropolitního muzea, a strhla na sebe pozornost v zářivě žlutých extravagantních šatech, k nimž si vzala tenisky. O dva dny později Williamsová už trénovala pod dohledem svého kouče Patricka Mouratogloua v Itálii.

Třiadvacetinásobná grandslamová vítězka se nejprve pořádně rozcvičovala a poté šla ladit servis. Sedmatřicetiletá Williamsová letos odehrála zatím jen tři turnaje. Na lednovém Australian Open postoupila do čtvrtfinále, v něm však nestačila na Češku Karolínu Plíškovou. Ta ji porazila po setech 6:4, 4:6 a 7:5.

V březnu se objevila na turnajích doma v USA. Z obou ale předčasně odstoupila. V Indian Wells se sice představila ve třetím kole proti Španělce Garbiňe Muguruzaové, avšak po prvním prohraném setu skrečovala duel kvůli virovému onemocnění. V Miami pak nenastoupila k utkání třetího kola kvůli zranění kolena.

Reklama