Hlavní obsah

Tenisový turnaj v Acapulku vyhráli Chela a Loitová

PRAHA

Argentinský tenista Juan Ignacio Chela vyhrál turnaj v mexickém Acapulku. V sobotním finále zdolal čtvrtý nasazený hráč Španěla Carlose Moyu 6:3 a 7:6. Ve dvouhře žen zvítězila Emilie Loitová z Francie, nejvýše nasazená deblová dvojice Lukáš Dlouhý, Pavel Vízner ve finále čtyřhry neuspěla.

Článek

Moya usiloval o jubilejní dvacátý titul z okruhu ATP a o třetí z Acapulka, ale na Chelu tentokrát nestačil, i když měl v druhé sadě setbol. Argentinec už také v mexickém letovisku dokázal zvítězit, sobotním triumfem zopakoval svůj úspěch z roku 2000. "Vždycky jsem tady hrál dobře," prohlásil Chela, který loni ve finále prohrál s Peruáncem Luisem Hornou.

Italka Flavia Pennettaová hrála finále v Acapulku dokonce už počtvrté za sebou, ale i po sobotním duelu jí zůstalo na kontě jediné vítězství z roku 2005. Loitová vyhrála nad turnajovou pětkou tie-break prvního setu s nulou, v druhé sadě pak díky šňůře čtyř gamů zvítězila 6:4 a připsala si třetí titul v kariéře.

Dlouhý s Víznerem neměli proti italsko-argentinské dvojice Potito Starace, Martin Vassallo Arguello mnoho šancí. První set prohráli čeští deblisté s nulou, v druhé sadě pak uhráli jen dva gamy.

Mužský turnaj v Acapulku byl dotován částkou 757 000 dolarů, ženy hrály o 180 tisíc.

Ve finále v Las Vegas nastoupí Hewitt proti Melzerovi

O titul z tenisového turnaje v Las Vegas se utkají Australan Lleyton Hewitt a Jürgen Melzer z Rakouska. Oba v sobotním semifinále vyřadili ruské soupeře: druhý nasazený Hewitt přehrál v duelu bývalých světových jedniček Marata Safina, Melzer si až v tie-breaku třetího setu poradil s devatenáctiletým Jevgenijem Koroljovem.

V Las Vegas se hraje o podíly z celkové dotace 416 000 dolarů, finále začne hodinu po půlnoci SEČ. Melzer, jenž má zatím na kontě jeden turnajový titul, prohrál s Hewittem všechny čtyři dosavadní vzájemné zápasy.

ACAPULCO:
Muži:
Dvouhra - finále:
Chela (4-Arg.) - Moya (8-Šp.) 6:3, 7:6 (7:2).
Čtyřhra - finále:
Starace, Vassallo Arguello (It./Arg.) - Dlouhý, Vízner (1-ČR) 6:0, 6:2.
Ženy:
Dvouhra - finále:
Loitová (Fr.) - Pennettaová (5-It.) 7:6 (7:0), 6:4.
Čtyřhra - finále:
Dominguezová-Linová, Parraová-Santonjaová (Šp.) - Loitová, Prattová (2-Fr./Austr.) 6:3, 6:3.
LAS VEGAS:
Dvouhra - semifinále:
Hewitt (2-Austr.) - Safin (3-Rus.) 7:5, 6:1, Melzer (4-Rak.) - Koroljov (Rus.) 6:7 (4:7), 6:2, 7:6 (7:4).

Reklama

Související témata: