Hlavní obsah

Federer si před startem v Indian Wells zahrál se Samprasem

INDIANA WELLS

Švýcarský tenista Roger Federer si před startem na turnaji v Indian Wells udělal radost. Během návštěvy u Peta Samprase v Los Angeles si s pětatřicetiletou bývalou světovou jedničkou zahrál a porazil ji. "Ale neřeknu o kolik. Musí vám stačit, že to byla legrace," smál se Federer na tiskové konferenci v Indian Wells.

Článek

"Pete byl můj dětský idol. Navíc jsem ho už porazil na jeho oblíbeném Wimbledonu, tak jsem chtěl ještě vyhrát u něj doma," připomněl současný nejlepší hráč žebříčku své vítězství z roku 2001. Tehdy Samprase, který skončil s tenisem v roce 2002, v jediném vzájemném utkání na okruhu vyřadil po pětisetové bitvě ve čtvrtém kole.

"Před cestou do Los Angeles jsem přemýšlel, čím bych si návštěvu města zpestřil. Tak jsem si vzpomněl na Peta, zavolal mu a domluvili jsme se. Byl jsem u něj dva dny," řekl pětadvacetiletý Švýcar. "Překvapilo mě, jak hrál dobře. Ale zase ne tak dobře, aby mě porazil. Asi ho po letech hraní golfu zase začal bavit tenis," smál se Federer.

Švýcarský tenista může v Indian Wells zaútočit na historický rekord v neporazitelnosti. Pokud by turnaj vyhrál, nejenže by získal už osmý titul po sobě, ale vyrovnal by rekordní bilanci Argentince Guillerma Villase, který v roce 1977 neprohrál v 46 utkáních za sebou.

"Já jsem si hlavně přijel dobře zahrát. Musím ale přiznat, že získat další rekord by mě potěšilo," citovala agentura AP Federera, jenž nedávno překonal rekord Jimmyho Connorse v počtu týdnů strávených v čele světového žebříčku.

Reklama