Hlavní obsah

Také na Roland Garros dostanou stejné peníze muži i ženy

PAŘÍŽ

Organizátoři Roland Garros se jako poslední ze čtyř grandslamových turnajů rozhodli vyrovnat finanční odměny pro tenisty a tenistky. Na pařížském antukovém turnaji dosud inkasovali stejně pouze vítězové mužské a ženské dvouhry, od letošního ročníku dostanou totožné prize money všichni účastníci.

Článek

"V roce 2007 bude rovnost úplná," uvedl dnes prezident Francouzské tenisové federace Christian Bimes. Krok Francouzů následuje necelý měsíc po vyhlášení pořadatelů Wimbledonu, že ocení stejně ženy i muže. Na zbývajících dvou grandslamech Australian Open a US Open zavedli shodné prémie už dříve.

"Dnešní rozhodnutí představitelů Roland Garros uzavírá jednu kapitolu historie tenisu a otevírá novou, která bude mít pozitivní dopad na možnost prosazení žen a dívek ve sportu a společnosti," uvedl šéf ženské organizace WTA Larry Scott.

Na letošním Roland Garros, jež se bude konat od 27. května do 10. června, rozdělí organizátoři celkově 15,264.500 eur, což je navýšení o 7,2 procenta oproti loňsku. Vítězové dvouher získají rovný milión eur.

Reklama