Hlavní obsah

Nadal získal v Indian Wells první titul od Roland Garros

INDIAN WELLS

Světový hráč číslo dvě Rafael Nadal splnil ve finále turnaje série Masters v Indian Wells roli favorita a Srba Novaka Djokoviče porazil 6:2, 7:5. Dvacetiletý španělský tenista tak v Kalifornii získal 17. titul v kariéře a první od loňského Roland Garros.

Článek

Nadal po třech letech vystřídal na trůnu v Indian Wells svého rivala Rogera Federera, jenž nečekaně prohrál hned svůj první zápas s Guillermem Caňasem. Naopak španělský tenista neztratil v turnaji ani set a za vítězství získal téměř půl milionu dolarů, jeho o rok mladší finálový soupeř bral polovinu.

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová porazila v sobotním finále v Indian Wells favorizovanou ruskou soupeřku Světlanu Kuzněcovovou a zopakovala vítězství na kalifornském turnaji z roku 2002. Zároveň oslavila teprve druhý triumf v kariéře. Jako čtrnáctá nasazená hráčka si poradila s turnajovou dvojkou 6:3 a 6:4 a může se těšit na posun na dvanácté místo v novém žebříčku WTA. 

Třiadvacetiletá Hantuchová dominovala osmému vzájemnému zápasu od počátku. Zahrála 27 vítězných míčů, sama se dopustila jen 14 nevynucených chyb a díky přesným úderům do rohů kurtu slavila nad Kuzněcovovou třetí vítězství. Čtvrtfinálové přemožitelce Nicole Vaidišové oplatila i dva týdny starou semifinálovou prohru z Dauhá.

"Tenhle titul je snad ještě sladší než ten před pěti roky," uvedla Hantuchová při vzpomínce na tehdejší úspěšné finále proti Martině Hingisové. "S tímhle jsem opravdu nepočítala. Ani na sekundu jsem si ale nepřestala věřit. Je to tu pro mne vzácné místo. Vychutnávala jsem si každý moment na kurtu," potvrdila Hantuchová, že ji turnaj zastihl ve velké pohodě.

INDIAN WELLS Muži, dvouhra - semifinále: Djokovič (12-Srb.) - Murray (13-Brit.) 6:2, 6:3. Muži, dvouhra - finále: Nadal (2-Šp.) - Djokovič (12-Srb.) 6:2, 7:5. Ženy, dvouhra - finále: Hantuchová (14-SR) - Kuzněcovová (2-Rus.) 6:3, 6:4.

Reklama

  Bejlek - Blinkovová dnes 17 : 00
20240424T17 : 00:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová