Hlavní obsah

Rezaiová nesmí kvůli otci trénovat v Roland Garros

PAŘÍŽ

Francouzka Aravane Rezaiová nesmí kvůli vznětlivosti svého otce využívat v nadcházejících dvou letech areál Roland Garros k tréninku. Zákaz je důsledkem poslední eskapády temperamentního Arsalana Rezaie, rodáka z Íránu, který byl obviněn, že v únoru fyzicky napadl kapitána fedcupového týmu Georgese Govena.

Článek

Aktuálně padesátá hráčka světového žebříčku, jež ve středu oslavila dvacáté narozeniny, má nyní zapovězený přístup do antukového areálu stejně jako její rodič. Bude nicméně moci startovat na přelomu května a června na tamním French Open, ale bude se muset obejít bez otce, který má zakázanou účast i na všech ostatních turnajích pořádaných domácím svazem FFT.

Arsalan Rezai je svou horkou krví známý. Vloni byl u soudu v St. Etienne uznán vinným z napadení otce soupeřky své dcery a byl potrestán pokutou 500 eur. Na loňském French Open pak kvůli otci nedostala Rezaiová podle listu L'Equipe divokou kartu. Arsalan potvrdil i v Roland Garros svou pověst, když se ostře pohádal se dvěma ruskými tenistkami na tréninkovém dvorci.

Reklama