Hlavní obsah

Vaidišová je v Miami ve čtvrtfinále, Šafářová dohrála

Sedmnáctiletá česká tenistka Nicole Vaidišová postoupila na prestižním turnaji Sony Ericsson Open v Miami do čtvrtfinále. S ruskou soupeřkou Věrou Duševinovou neměla v pondělním utkání větší problémy a za hodinu a osm minut zvítězila 6:2, 6:4. O kolo dříve skončila Lucie Šafářová po prohře s bývalou světovou jedničkou Serenou Williamsovou z USA.

Článek

Jejich zápas začal se zpožděním kvůli dešti a zvládla jej lépe šampiónka letošního Australian Open Williamsová, která vyhrála 6:3 a 6:4. Při duelu se Šafářovou přitom Američanka musela snášet rasistické urážky jednoho z provokujících fanoušků, který byl nakonec z areálu vyveden a předán policii.

"Říkal: 'Dej to do sítě, jak by to udělal správný negr'," popsala Williamsová novinářům. "Šokovalo mě to, pořád tomu nemůžu uvěřit. Bylo to ponižující a odporné," dodala. Rasistické urážky ji vyváděly z míry; ve chvíli, kdy se ozvaly poprvé, zahrála dvojchybu. "A pak pokaždé, když jsem zkazila úder nebo servis, slyšela jsem: 'Ano, takhle je to správně!'"

Mladší ze slavných tenisových sester se nyní utká s druhou hráčkou světového žebříčku Ruskou Marií Šarapovovou, vítězka ve čtvrtfinále nastoupí proti Vaidišové.

MIAMI:
Muži:
Dvouhra - 3. kolo:
Ljubičič (7-Chorv.) - Santoro (Fr.) 3:6, 6:3, 6:4, Nieminen (20-Fin.) - Nalbandian (11-Arg.) 6:4, 7:6 (7:3), Caňas (Arg.) - Gasquet (15-Fr.) 7:6 (7:3), 6:3.
Čtyřhra - 1. kolo:
Damm, Paes (6-ČR/Indie) - Ferrer, Robredo (Šp.) 7:6 (7:5), 6:4.
Ženy:
Dvouhra - 3. kolo:
S. Williamsová (13-USA) - Šafářová (23-ČR) 6:3, 6:4.
Osmifinále:
Vaidišová (8-ČR) - Duševinová (Rus.) 6:2, 6:4, Peerová (14-Izr.) - Kuzněcovová (3-Rus.) 6:4, 4:6, 6:3.

Reklama

Související témata: