Hlavní obsah

Federer znovu nestačil na Caňase, ale s výkonem byl spokojený

MIAMI

Argentinec Guillermo Caňas se stává postrachem Rogera Federera. Světovou jedničku zdolal na turnaji v Miami podruhé během šestnácti dnů a je po Rafaelu Nadalovi teprve druhým hráčem, který Federera během jeho kralování světovému tenisu porazil více než jednou.

Článek

Pětadvacetiletý Švýcar neměl pocit, že by hrál špatně. "Byl jsem opravdu spokojený s tím, jak jsem hrál. Opravdu jsem čekal, že tentokrát vyhraju. Tohle byl jeden ze zápasů, které jsem neměl prohrát," komentoval své vyřazení. Federer ztratil první set v tie-breaku, ale ve druhé sadě dominoval. Když se v rozhodujícím třetím setu dostal do vedení 3:0, zdálo se být pro Caňase vše ztraceno. Jihoameričan se však nevzdal a dotáhl set znovu do zkrácené hry.

Její rozhodující moment přišel za stavu 4:5 z pohledu favorita, který zahrál volej do půli sítě a nabídl soupeři dva mečboly. Caňas druhý z nich využil. Federer prohlásil, že klíčový úder v takové situaci nebyl jednoduchý. "Myslím, že za stavu 15:0 a 1:0 v prvním setu, by to nebyl problém. Ale bylo to těžké," uvedl.

Caňas chce vyhrávat i nadále

Caňas držel Federera v dlouhých výměnách a přinutil ho k chybám. Navíc měl výbornou úspěšnost při proměňování brejkbolů; na tři brejky mu jich stačilo pět, zatímco Federer jich na čtyři potřeboval šestnáct. "Myslím, že jsem teď taky hrál skvělý tenis, a pro mě je to jako sen. Porazit dva týdny za sebou světovou jedničku je úžasné," radoval se Argentinec, jenž má za sebou patnáctiměsíční dopingový trest.

Když Federera vyřadil z turnaje v Indian Wells, hned v dalším zápase podlehl Španělovi Carlosi Moyovi. Toho by se nyní rád vyvaroval. "Jsem šťastný, ale zkusím se soustředit na zbytek turnaje. Chci vyhrávat i nadále," uvedl devětadvacetiletý tenista, který se znovu dostane do první padesátky světového žebříčku. Když se loni v září vracel na kurty, byl přitom až na začátku šesté stovky.

Federer mu složil poklonu za výrazné zlepšení herního projevu. "Vrací spoustu míčů, dělá málo chyb a výborně se pohybuje po kurtu. Opravdu zlepšil svůj bekhend a podání. Před pár lety nebyly tak dobré," uvedl.

Reklama