Hlavní obsah

Caňas vyřadil v Miami i Ljubičiče a je ve finále

Argentinský tenista Guillermo Caňas se stal prvním hráčem, který kdy na turnaji Masters v Miami prošel z kvalifikace až do finále. Přemožitel světové jedničky Rogera Federera porazil v pátečním semifinále sedmého nasazeného Chorvata Ivana Ljubičiče 7:5, 6:2. O titul se devětadvacetiletý hráč utká s o deset let mladším Srbem Novakem Djokovičem.

Článek

"Cítím se úžasně. Dvakrát ve dvou týdnech jsem porazil Rogera a teď jsem ve finále. Je to jako sen," rozplýval se Caňas, který bude usilovat o osmé turnajové vítězství v kariéře.

Před semifinálovým zápasem svedl Argentinec s Ljubičičem nejprve slovní výměnu. Caňas má za sebou patnáctiměsíční trest za doping a chorvatský šéf hráčské rady na okruhu ATP prohlásil, že takoví tenisté by po návratu na turnaje neměli dostávat od pořadatelů divoké karty. "Podváděli nás, neměli bychom jim takovou pomocí usnadňovat návrat," uvedl. Caňas proti tomu protestoval. "Když jste potrestaní, není třeba, abyste pykali ještě víc. Je to hloupost," prohlásil.

Po utkání, v němž tenisty trápil vítr, si Ljubičič postěžoval na soupeřův herní styl. "Jenom posílá míče doprostřed kurtu a vy musíte obstarat všechno ostatní. V takovémhle větru se ale těžko dají zahrát nějaké skvělé údery," uvedl Chorvat. Zklamalo ho také, že většina diváků bouřlivě fandila Caňasovi. "Není žádná radost tady hrát, když polovina publika křičí jako Argentinci na Davis Cupu," řekl.

MIAMI:
Muži:
Dvouhra - semifinále:
Caňas (Arg.) - Ljubičič (7-Chor.) 7:5, 6:2.

Reklama