Hlavní obsah

Tenista Roddick odstoupil v Houstonu kvůli zranění kolena

HOUSTON

Nejvýše nasazený tenista Andy Roddick odstoupil z turnaje v Houstonu. Důvodem je zranění kolena, které si americký reprezentant obnovil minulý týden během čtvrtfinálového utkání Davisova poháru, v němž Spojené státy vyřadily Španělsko 4:1.

Článek

"Bohužel to není zranění, které se vyléčí za dva dny," citovala třetího hráče světového žebříčku v pondělí agentura AP s tím, že si Roddick koleno poranil při utkání s Fernandem Verdaskem. "Tam mě zachránil adrenalin, díky němuž jsem ten zápas nějak dohrál," dodal.

Roddick měl problémy s levým kolenem od březnového turnaje v Miami, kde po 37 minutách skrečoval čtvrtfinálový duel s Britem Andym Murraym.

Chorvat Ivo Karlovič porazil na úvod antukového turnaje v Houstonu šestého nasazeného Benjamina Beckera z Německa. Téměř 210 cm vysoký rodák ze Záhřebu využil svého dělového servisu a díky 16 esům a třiasedmdesátiprocentní úspěšnosti prvního podání vyhrál 7:5 a 7:6.

Karlovič si tak zopakoval výhru nad Beckerem z únorového turnaje v San Jose, tehdy v zápase nasázel dokonce 27 es.

V Houstonu se hraje o dotaci 416 tisíc dolarů.

Hájek neprošel ve Valencii prvním kolem 

Pouhých 43 minut trvalo představení českého tenisty Jana Hájka na turnaji ve Valencii. Třiadvacetiletý svěřenec Jana Bedáně, jenž o víkendu musel vzdát ve finále challengeru v Monze, v prvním kole na španělské antuce podlehl domácí nasazené trojce Nicolasi Almagrovi 2:6 a 1:6.

Na turnaji ve Valencii, kde se rozděluje částka 332 800 eur, tak nezbyl ve dvouhře žádný český zástupce.

HOUSTON
Dvouhra - 1. kolo:
Karlovič (Chorv.) - Becker (6-Něm.) 7:5, 7:6 (7:3), Monaco (8-Arg.) - Gambill (USA) 7:5, 6:4, Devilder (Fr.) - Gimelstob (USA) 6:2, 6:3, Hanescu (Rum.) - Verkerk (Niz.) 6:4, 6:4.
VALENCIE
Dvouhra - 1. kolo:
Almagro (3-Šp.) - Hájek (ČR) 6:2, 6:1, Ventura (Šp.) - Mayer (6-Něm.) 6:3, 6:3, Koroljov (Rus.) - Garcia-Lopez (8-Šp.) 6:3, 1:6, 6:3, Andujar (Šp.) - Greul (Něm.) 6:2, 6:4, Granollers-Pujol (Šp.) - Pless (Dán.) 2:6, 6:3, 6:3.

Reklama