Hlavní obsah

V nominaci na Fed Cup jsou Vaidišová i Šafářová

Nicole Vaidišová, Lucie Šafářová, Iveta Benešová a Barbora Záhlavová-Strýcová jsou v nominaci českého fedcupového týmu pro zápas Světové skupiny II proti slovenským tenistkám, který se bude hrát 21. a 22. dubna v Bratislavě. V úterý to oznámil generální sekretář tenisového svazu Josef Nechutný.

Článek

Nový nehrající kapitán fedcupového týmu Aleš Kodat, trenér a nevlastní otec nejlepší české tenistky Vaidišové, tak vybral tři hráčky ze sestavy, která loni v červenci prohrála v baráži o postup do elitní Světové skupiny I ve Francii 2:3. Tam spolu s Benešovou nastoupila ve čtyřhře Květa Peschkeová, kterou nyní nahradila Záhlavová-Strýcová.

Té v současném deblovém žebříčku patří 74. místo, Benešová je devětačtyřicátá. Vaidišová je ve dvouhře světovou osmičkou, letošní čtvrtfinalistka Australian Open Šafářová půjde do zápasu jako 28. hráčka pořadí WTA.

Vedení slovenského tenisu zveřejní nominaci na fedcupový zápas ve středu, hlavní hvězdou týmu by měla být vítězka nedávného turnaje v Indian Wells Daniela Hantuchová. Vítěz bratislavského duelu, který se uskuteční na otevřeném antukovém dvorci v Národním tenisovém centru, se probojuje do baráže o postup mezi elitu Fed Cupu.

Reklama

Související témata: