Hlavní obsah

Slovenky povede ve Fed Cupu proti Češkám Hantuchová

BRATISLAVA

Daniela Hantuchová bude podle očekávání jedničkou slovenského týmu v nadcházejícím zápase Světové skupiny II Fed Cupu proti českým tenistkám. Do nominace pro bratislavské utkání, kterou ve středu oznámil nehrající kapitán Mojmír Mihal, se dostaly ještě tradiční reprezentantky Dominika Cibulková, Magdaléna Rybáriková a Janette Husárová.

Článek

Utkání se uskuteční 21. a 22. dubna na antuce v bratislavském Národním tenisovém centru a jeho vítěz bude mít šanci hrát baráž o postup mezi osmičlennou elitu. "Jsem přesvědčený, že šance jsou vyrovnané padesát na padesát," prohlásil Mihal. Nepřímo však uznal, že Češky budou favoritkami.

Stejně jako v loňském úspěšném týmu z bojů o postup do Světové skupiny II chybějí druhá a třetí Slovenka podle světového žebříčku Martina Suchá a Jarmila Gajdošová. Ve dvouhře by měla vedle čtrnácté hráčky žebříčku WTA Hantuchové nastoupit pravděpodobně Cibulková. Otazník visí nad účastí Rybárikové, která si léčí zranění třísel. Do čtyřhry se počítá s dvojicí Hantuchová-Husárová.

Kurt za přibližně milión slovenských korun se už staví a měl by být hotový do konce týdne. V českém týmu se proti Slovenkám postaví Nicole Vaidišová, Lucie Šafářová, Iveta Benešová a Barbora Záhlavová-Strýcová.

Reklama

Související témata: