Hlavní obsah

Jankovičová porazila v Charlestonu Venus Williamsovou

CHARLESTON

O pouhé dva míčky vyhrála úvodní semifinále v Charlestonu Jelena Jankovičová. Srbská tenistka sehrála s Američankou Venus Williamsovou třísetovou bitvu korunovanou tie-breakem, který skončil vítězstvím druhé nasazené Jankovičové 7:5. Jankovičová bude hrát v neděli o titul s Dinarou Safinovou, které v ruském derby pomohlo zranění Věry Zvonarevové. Ta zápas skrečovala v druhém setu za nepříznivého stavu 3:6 a 1:0 poté, co si poranila levé zápěstí.

Foto: REUTERS/John Sommers II

Srbská tenistka Jankovičová na turnaji v Charlestonu.

Článek

Zranění kotníku přimělo francouzskou tenistku Tatianu Golovinovou vzdát boj o postup do semifinále turnaje v Charlestonu. Vítězka předchozího podniku v Amelia Island odstoupila z pátečního čtvrtfinálového utkání se čtvrtou nasazenou Ruskou Dinarou Safinovou poté, co prohrála první set 3:6.

"Absolvovala jsem osm zápasů v devíti dnech a tělo to pocítilo," řekla devatenáctiletá rodačka z Moskvy. Safinová si zase stěžovala na potíže se zápěstím, které se poranila v minulém utkání, a po postupu do semifinále dvouhry raději odstoupila z deblové soutěže.

Stejně se zachovala i jejích příští soupeřka Věra Zvonarevová, která vyřadila Michaellu Krajicekovou z Nizozemska. Překvapivou přemožitelku turnajové jedničky Nicole Vaidišové z druhého kola zdolala devátá nasazená Ruska 6:1, 7:5. "Kdybych se snažila pokračovat i ve čtyřhře, možná bych druhý den nebyla schopná hrát," uvedla Zvonarevová, kterou prý rovněž trápí problémy se zápěstím.

Výsledky
Čtvrtfinále:
Safinová (4-Rus.) - Golovinová (10-Fr.) 6:3, skreč, Zvonarevová (9-Rus.) - Krajiceková (Niz.) 6:1, 7:5.
Semifinále:
Jankovičová (2-Srb.) - V. Williamsová (USA) 3:6, 6:3, 7:6 (7:5), Safinová (4-Rus.) - Zvonarevová (9-Rus.) 6:3, 0:1 skreč.

Reklama

Související témata: