Hlavní obsah

Jankovičová vyhrála v Charlestonu, Karlovič v Houstonu

PRAHA

Po sobotní dvouapůlhodinové semifinálové bitvě s Venus Williamsovou vyhrála Jelena Jankovičová o poznání jednodušeji nedělní finále turnaje v Charlestonu. Srbská tenistka porazila za 70 minut Rusku Dinaru Safinovou 6:2, 6:2 a získala svůj druhý letošní a celkově třetí titul.

Foto: REUTERS/John Sommers II

Srbská tenistka Jankovičová na turnaji v Charlestonu.

Článek

Dvaadvacetiletá rodačka z Bělehradu tak potvrdila pozici největší favoritky na vítězství, jež jí patřila po překvapivém vypadnutí turnajové jedničky Nicole Vaidišové ve druhém kole. Za triumf na zelené antuce v Charlestonu získala devátá hráčka světa téměř 200 tisíc dolarů z celkové dotace 1,34 miliónu.

CHARLESTON
Dvouhra - finále:
Jankovičová (2-Srb.) - Safinová (4-Rus.) 6:2, 6:2.

Chorvat Ivo Karlovič porazil ve finále turnaje v Houstonu argentinského soupeře Mariana Zabaletu 6:4 a 6:1 a získal svůj první titul na okruhu ATP v kariéře. Téměř 210 centimetrů vysoký hráč neprohrál ani jednou své podání a i na pomalé antuce nasázel deset es.

Oba finalisté, jimž patří pozice až ve druhé stovce světového žebříčku, vyřadili v sobotu soupeře zvučných jmen. Osmadvacetiletý Karlovič vyzrál na Tommyho Haase, účastník kvalifikace Zabaleta zase porazil domácího favorita Jamese Blakea.

Za úspěch ve svém třetím finále v kariéře získal Karlovič 65 850 dolarů z celkové dotace 416 tisíc.

HOUSTON
Dvouhra - finále:
Karlovič (Chorv.) - Zabaleta (Arg.) 6:4, 6:1.

Španělský tenista Nicolas Almagro obhájil vítězství na turnaji ve Valencii. Třetí nasazený hráč dnes před zraky korunního prince Felipeho porazil ve třech setech Itala Potita Staraceho, který hrál své první finále na okruhu ATP.

Jednadvacetiletý Almagro si připsal druhý titul v kariéře a získal prémii bezmála 59 tisíc eur.

VALENCIA
Dvouhra - finále:
Almagro (3-Šp.) - Starace (It.) 4:6, 6:2, 6:1.
Čtyřhra - finále:
Moodie, Perry (4-JAR/Austr.) - Allegro, Prieto (3-Švýc./Arg.) 7:5, 7:5.

Reklama