Hlavní obsah

Federer pomůže Švýcarům v Davis Cupu proti českým tenistům

BERN

Čeští tenisté už mají jistotu, že proti nim v baráži o účast ve Světové skupině Davisova poháru nastoupí i neotřesitelná světová jednička Roger Federer. Jeho účast na svých internetových stránkách potvrdila jak Švýcarská tenisová asociace, tak sám tenista v Monte Carlu, kde hraje turnaj série Masters. Utkání baráže se budou hrát 21. - 23. září v České republice.

Článek

Vítěz deseti grandslamových turnajů už tři roky kvůli koncentraci na vlastní kariéru vynechává první kola Davis Cupu, ale vždy pomáhá svému týmu k záchraně. V posledních dvou letech celkem pěti body zařídil výhry nad Británií a Srbskem.

"Vždycky jsem říkal, že v barážových zápasech se mnou může švýcarský tým počítat," uvedl pětadvacetiletý Federer, jenž v týmové soutěži odehrál 41 zápasů, z nichž 31 vyhrál.

Letos už pětadvacetiletý Federer stihl vyhrát grandslamové Australian Open a štědře dotovaný turnaj v Dubaji. Strašákem je pro něj pouze argentinský soupeř Guillermo Caňas. S ním prohrál jak na turnaji v Indian Wells, tak i následně v Miami.

Reklama