Hlavní obsah

Slovenky už trénovaly kompletní, přijela i Hantuchová

BRATISLAVA

Slovenské tenistky v úterý v Bratislavě poprvé trénovaly v kompletní sestavě, která o víkendu nastoupí k fedcupovému zápasu Světové skupiny II proti České republice. Antukový kurt v Národním tenisovém centru si už vyzkoušela i týmová jednička Daniela Hantuchová, jež do slovenské metropole dorazila v pondělí večer.

Foto: REUTERS/Danny Moloshok

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová.

Článek

Slovenky považují český tým za těžkého soupeře, který však není neporazitelný. "Bude to náročný zápas, protože obě české hráčky jsou velmi kvalitní. Ale když jdu na dvorec, pomýšlím na vítězství a nepřemýšlím, kdo je na druhé straně," řekla v úterý na tiskové konferenci Hantuchová.

Nehrající kapitán Mojmír Mihal pro zápas, jehož vítězky budou hrát v červenci baráž o postup do elitní fedcupové osmičky, vybral osvědčenou sestavu z loňského roku. Jen v pozici týmové dvojky místo Magdalény Rybárikové zřejmě nastoupí Dominika Cibulková.

Sedmnáctiletá tenistka je až na 123. místě světového žebříčku, ale na nedávných turnajích v USA hrála v životní formě. Nebojí se proto ani papírově silnějších českých soupeřek Nicole Vaidišové a Lucie Šafářové. "Hrála jsem opravdu dobře a nabrala dost sebevědomí do dalších zápasů. Antuku mám ráda a věřím, že ukážu dobrý tenis i proti Češkám. Jde především o to, abych se zbavila respektu z velkých jmen. V tom mi právě americké turnaje pomohly," uvedla Cibulková.

V Národním tenisovém centru se bude hrát na antuce pod otevřenou střechou a podle Hantuchové bude povrch zřejmě stejnou měrou vyhovovat oběma týmům. Značná část tenisových turnajů se totiž nyní hraje na antuce, takže jsou na ni hráčky zvyklé. Slovenky už mají za sebou tři tréninky, Češky se s kurtem seznámí v úterý odpoledne. "Dvorec je perfektní," pochvalovala si domácí jednička.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články