Hlavní obsah

Cesta k vítězství Česka povede přes slovenskou dvojku Cibulkovou

BRATISLAVA

Jednička českého fedcupového týmu Nicole Vaidišová si myslí, že úspěch ve víkendovém zápase Světové skupiny II na Slovensku mohou zajistit vítězné zápasy s domácí dvojkou Dominikou Cibulkovou. Ta se zatím nepropracovala do první stovky světového žebříčku a Vaidišová stejně jako druhá česká singlistka Lucie Šafářová proti ní budou papírovými favoritkami.

Foto: PRÁVO

Nicole Vaidišová na tiskové konferenci se svým nevlastním otcem a kapitánem českého fedcupového týmu Alešem Kodatem.

Článek

"Určitě tudy povede cesta (přes Cibulkovou)," řekla ve středu na tiskové konferenci Vaidišová. Společně s ostatními členkami týmu do Bratislavy dorazila v úterý a všechny si dvakrát zatrénovaly na antukovém dvorci v Národním tenisovém centru. Osmá hráčka světa Vaidišová na antuce vyrostla, takže by pro ni mohla být výhodou, ačkoli ráda hraje také na tvrdém povrchu.

Kvalitu dvorce si pochvaloval i nehrající kapitán českého celku Aleš Kodat, který je nevlastním otcem a zároveň trenérem Vaidišové. "Povrch je skvěle připraven. Naše hráčky dosáhly na antuce skvělých výsledků, dokázaly porazit soupeřky z první světové desítky," poznamenal. Do prvního utkání víkendového duelu, které se bude hrát v sobotu odpoledne, podle něj antukový dvorec ještě nabere na kvalitě.

Šafářová si odskočila udělat maturitu

Podle Vaidišové si Češky přijely do Bratislavy po vítězství, které by je posunulo do dalších bojů o účast v nejlepší světové osmičce. "Jde o to udělat tři body, je jedno, kdo je získá. Já udělám pro tým maximum," prohlásila Vaidišová, která si loni zahrála semifinále antukového grandslamu Roland Garros v Paříži.

Se slovenskou jedničkou Danielou Hantuchovou má Vaidišová pozitivní bilanci, když ji zdolala ve všech třech vzájemných utkáních, které odehrály na tvrdém povrchu. Čtvrtfinalistka Australian Open Šafářová s Hantuchovou ještě nehrála.

Původně se počítalo, že Češky budou hrát se Slovenkami na dvorci NTC pod otevřenou střechou. Organizátoři ji však dnes pro chladnější počasí zatáhli a může to tak zůstat i pro samotný zápas. "Budeme o tom diskutovat. Poradíme se s hráčkami a určitě budeme v této věci kontaktovat i slovenský tým," potvrdil Kodat. Ten se dnes musel obejít bez Šafářové, která si odskočila do Brna na maturitní zkoušky.

Reklama

Související témata: