Hlavní obsah

Kodat před Fed Cupem nepřikládá losu velkou váhu

BRATISLAVA

Páteční losování rozhodne o pořadí dvouher ve víkendovém utkání Světové skupiny II Fed Cupu mezi tenistkami Slovenska a České republiky. Kapitán hostujícího týmu Aleš Kodat je nicméně přesvědčený, že výsledek losu nebude mít na vývoj zápasu žádný vliv.

Foto: PRÁVO

Nicole Vaidišová na tiskové konferenci se svým nevlastním otcem a kapitánem českého fedcupového týmu Alešem Kodatem.

Článek

Pokud by však bratislavský zápas zahajovala Nicole Vaidišová proti domácí dvojce Dominice Cibulkové, Češky by měly papírově výrazně větší šanci jít do vedení, což by mohlo znamenat psychickou výhodu. V další dvouhře se totiž utká čtrnáctá hráčka světa Daniela Hantuchová s Lucií Šafářovou, kde bude mírnou favoritkou zase Slovenka.

České tenistky ani kapitán však na různé varianty neberou ohled. "Nemyslím si, že by to nějak ovlivnilo celkový průběh utkání, a ani hráčky ohledně toho nemají žádné preference. Počkáme si na los. Nikdo nemá problém za jakéhokoliv stavu nastoupit," řekl Kodat.

Nervozita Kodata nesvazuje

Nevlastního otce a trenéra Vaidišové čeká premiéra ve funkci nehrajícího kapitána fedcupového týmu, ale nervozita ho zatím nesvazuje. Poznává jen, jak se příprava jedné hráčky liší od vedení čtyřčlenného týmu. "Jsem déle na dvorci, protože Nicole třeba skončí, ale tréninky ostatních hráček pokračují další hodinu a půl. Zatím je pohoda a bez problémů to zvládáme," uvedl.

O víkendu bude své svěřenkyně koučovat z lavičky a uvědomuje si, že každá z nich potřebuje trochu jiný přístup. "Samozřejmě každý reaguje na různé pokyny jinak a já se vždycky snažím najít cestu, jak té hráčce pomoci," vysvětlil. Zatím se však především utvrzuje v tom, co už o vybrané čtveřici věděl. "Holky znám dobře z turnajů a nic mě zatím nepřekvapilo."

Jen počasí v Bratislavě zatím neukazuje příliš vlídnou tvář. "Je velké chladno," posteskl si Kodat. Kvůli nízkým teplotám se debatovalo, že by se nakonec zatáhla střecha nad antukovým dvorcem v Národním tenisovém centru, ale nakonec by k tomu zřejmě došlo jen v případě deště. "Jinak jsme domluveni, že se bude hrát ve stínu. Vždycky se ta střecha zavírá tak, aby byla co největší plocha dvorce ve stínu a nepřecházel míček ze sluníčka do stínu a opačně, což by bylo trochu nepříjemné," dodal Kodat.

Reklama