Hlavní obsah

Nadal nepustil Berdycha do finále v Monte Carlu

MONTE CARLO

Španělský tenista Rafael Nadal bude obhajovat titul na turnaji série Masters v Monte Carlu. Loňského vítěze v sobotním semifinále nezastavil ani Tomáš Berdych, který duel s druhým hráčem světového žebříčku prohrál po setech 0:6 a 5:7. Nadala čeká ve finále stejný soupeř jako loni, Švýcar Roger Federer.

Článek

Nadal, který na antuce neprohrál rekordních 66 utkání za sebou, vstoupil do zápasu ve velkém stylu a v prvním setu uštědřil Berdychovi za 23 minut "kanára". Ve druhé sadě se sice český tenista vzchopil, ale za stavu 5:5 poslal soupeře dvojchybou do vedení. Světová dvojka nabídnutou šanci využila a po hodině a 23 minutách proměnila hned první mečbol. "Měl jsem pár šancí na vítězství ve druhém setu, ale byly hodně malé a nevyužil jsem je," poznamenal Berdych po zápase. "Mrzí mě to, protože se mi v Monte Carlu opravdu dařilo," dodal.

Pro Berdycha to byla první porážka od španělského tenisty po třech výhrách za sebou. Ani jedno vítězství si však český hráč nepřipsal na Nadalově oblíbené antuce, ale na tvrdých površích.

Ferrero dobrý začátek nepotvrdil

První hráč světa Federer si účast ve finále zajistil výhrou nad Španělem Juanem Carlosem Ferrerem, kterého porazil 6:3 a 6:4. Desetinásobný grandslamový šampión přitom nevstoupil do semifinále dobře. Ferrero, vítěz monackého turnaje z let 2002 a 2003, se dostal v prvním setu do vedení 3:1. Světová jednička ale dokázala výsledek otočit také díky zisku sedmi gamů po sobě.

"Nikdy jsme neměl pocit, že bych zápas nemohl vyhrát," řekl po utkání Federer, který si stěžoval na fanoušky a dvakrát požádal sudího, aby je uklidnil. "Jedli, byli hluční a to mi vadilo. Není to nic špatného, ale je to neuctivé vůči lidem, kteří se chtějí v klidu dívat," vysvětlil. "Samozřejmě, když pak prohráváte, podobné věci vám začnou o to víc vadit," dodal.

Federer nastoupí do finále s Nadalem se vzájemnou bilancí tří výher a šesti proher. "Loni jsme měli pár skvělých zápasů. Doufám, že nezklameme fanoušky a připravíme jim skvělou podívanou," prohlásil švýcarský tenista.

MONTE CARLO
Dvouhra - semifinále:
Nadal (2-Šp.) - Berdych (10-ČR) 6:0, 7:5, Federer (1-Švýc.) - Ferrero (16-Šp.) 6:3, 6:4.

Reklama

Související témata: