Hlavní obsah

Po Navrátilové do Prahy přijedou Ivaniševič a Krajicek

PRAHA

Loni pražský tenisový turnaj svou účastí ozdobila Martina Navrátilová, letos bude na Štvanici lákadlem pro diváky exhibice wimbledonských šampionů Gorana Ivaniševiče a Richarda Krajicka. Ta se uskuteční v sobotu 12. května po semifinálových zápasech turnaje WTA a mužského challengeru.

Foto: Internet

Richard Krajicek v dobách největší slávy

Článek

"Exhibice by se měla hrát na dva vítězné sety s tím, že případný třetí by byl dlouhý tie-break. Pak bude následovat jeden set čtyřhry," řekl na dnešní tiskové konferenci ředitel turnaje Vladislav Šavrda.

Nad soupeři do čtyřhry se ještě vznáší otazník, podle předběžných plánů by se na druhou stranu dvorce měli postavit Martin Damm a Cyril Suk. "Martin Damm však ten týden hraje turnaj v Římě, takže bude záležet na tom, jestli bude v sobotu ve hře," vysvětlil Šavrda.

Šafářová dala přednost Berlínu

Ženský turnaj okruhu WTA má dotaci 145 000 dolarů a jeho jedničkou bude dvaadvacátá hráčka světa Francouzka Marion Bartoliová. Česká fedcupová reprezentantka Lucie Šafářová dala přednost lépe dotovanému turnaji v Berlíně, takže do hlavní soutěže se přímo nevešla žádná z českých tenistek. Na Ivetu Benešovou zatím zbyla druhá pozice pro kvalifikaci, ale pokud asociace WTA nevyužije svou divokou kartu, dostane ji od organizátorů turnaje právě ona.

V domácím prostředí bude nastupovat nizozemská reprezentantka Michaella Krajiceková, jež na štvanických kurtech trénuje od svých deseti let. "Moc se na ten turnaj těším. V poslední době se mi daří. Navíc tady už osm let trénuju, takže se tu cítím jako doma," řekla osmnáctiletá tenistka, která nedávno na antukovém turnaji v Charlestonu překvapivě porazila českou jedničku Nicole Vaidišovou.

Čeští tenisté budou mít v Praze větší naději na úspěch v mužském challengeru s dotací 100 000 dolarů, který se stejně jako ženský turnaj uskuteční od 7. do 13. května. "V hlavní soutěži je zatím sedm Čechů včetně loňského vítěze Robina Vika a dvojnásobného šampiona Jana Hernycha. Budou plnit roli favoritů," přiblížil startovní pole Šavrda.

Reklama

Související témata: