Hlavní obsah

Tenistka Dulková hladce prošla do svého třetího finále

BUDAPEŠŤ

Rumunská tenistka Sorana Cirsteaová dotáhla své senzační účinkování na turnaji v Budapešti až k finálové účasti. O titul se sedmnáctiletá hráčka, které patří ve světovém žebříčku 325. místo, utká s šestou nasazenou Giselou Dulkovou z Argentiny.

Foto: www.mfwweb.com

Argentinská tenistka Gisela Dulková.

Článek

Českou vítězku bude mít soutěž deblistek. Bez boje v sobotu postoupily do finále Vladimíra Uhlířová s Maďarkou Agnes Szavayovou, již v pátek prošly do závěrečného utkání také bezpracně Gabriela Navrátilová s Němkou Martinou Müllerovou. Obě české hráčky budou bojovat o premiérový titul z turnaje WTA.

Cirsteaová, jež se do hlavní soutěže probojovala z kvalifikace, v sobotu zdolala ve třech setech další překvapivou semifinalistku Karin Knappovou z Itálie. V případě finálového vítězství by rodačka z Bukurešti vydělala téměř 26 tisíc dolarů, což je víc, než kolik získala na odměnách v dosavadní kariéře.

Zatím se mohla pyšnit třemi výhrami v turnajích ITF, na okruhu WTA odehrála Cirsteaová před startem v Budapešti jen tři zápasy.

Její poslední soupeřka Dulková je výrazně zkušenější. Do finále turnaje WTA se probojovala potřetí v kariéře poté, co porazila domácí Agnes Szavayovou hladce 6:2, 6:1. V neděli bude Argentinka, která má být jednou z favoritek květnového Prague Open na Štvanici, usilovat o svůj první triumf.

Škoch vyhrál debla v Casablance

Český tenista David Škoch získal spolu Australanem Jordanem Kerrem deblový titul na turnaji v Casablance. V sobotním finále na marocké antuce porazili čtvrtý nasazený polsko-rakouský pár Lukasz Kubot, Oliver Marach po setech 7:6, 1:6 a 10:4. Třicetiletý pražský tenista Škoch dosáhl na svůj čtvrtý deblový titul na okruhu ATP v kariéře, s Kerrem se radoval poprvé.

Prvním finalistou dvouhry se stal Paul-Henri Mathieu, jenž zdolal ve francouzském souboji Marka Gicquela 6:3, 7:5. O titul si osmý nasazený tenista zahraje po čtyřech letech, při čtvrté finálové účasti na okruhu ATP se pokusí v neděli navázat na triumfy v Moskvě a Lyonu z roku 2002. Mathieuovým soupeřem bude vítěz španělského duelu mezi Albertem Montaňésem a Rubenem Ramirezem-Hidalgem.

Argentinské semifinále na tenisovém turnaji v Barceloně vyhrál Guillermo Caňas a postoupil letos potřetí do boje o titul na okruhu ATP. Bývalý dopingový hříšník porazil na antuce krajana Agustina Calleriho po téměř třech hodinách 7:6, 6:7 a 6:2 a v neděli se utká s největším favoritem na zisk titulu Rafaelem Nadalem.

Antukový fenomén Nadal v sobotu v druhém semifinále vyhrál 7:5 a 6:1 nad dalším Španělem Davidem Ferrerem a připsal si 71. vítězství na svém oblíbeném povrchu za sebou.

BUDAPEŠŤ:
Dvouhra - semifinále:
Dulková (6-Arg.) - Szavayová (Maď.) 6:2, 6:1, Cirsteaová (Rum.) - Knappová (It.) 3:6, 6:4, 6:3.
Čtyřhra - semifinále:
Szavayová, Uhlířová (4-Maď./ČR) - Daniiliduová, Wöhrová (2-Řec./Něm.) bez boje.
CASABLANCA:
Dvouhra - semifinále:
Mathieu (8-Fr.) - Gicquel (5-Fr.) 6:3, 7:5.
Finále - čtyřhra:
Kerr, Škoch (Austr./ČR) - Kubot, Marach (4-Pol./Rak.) 7:6 (7:4), 1:6, 10:4.
BARCELONA:
Dvouhra - semifinále:
Nadal (1-Šp.) - Ferrer (5-Šp.) 7:5, 6:1, Caňas (12-Arg.) - Calleri (15-Arg.) 7:6 (7:1), 6:7 (5:7), 6:2.

Reklama

Související témata: