Hlavní obsah

Nadalova série na antuce pokračuje, vyhrál v Barceloně

Španělský tenista Rafael Nadal prodloužil vítěznou sérii na antuce už na 72 zápasů. Na oblíbeném povrchu, na němž je už třetí rok neporazitelný, vyhrál dvanáctý turnaj za sebou. V neděli porazil ve finále turnaje v Barceloně Argentince Guillerma Caňase 6:3, 6:4 a v katalánské metropoli navázal na úspěchy z předchozích dvou sezón.

Článek

Caňasovi se v této sezóně mimořádně daří a dokázal už dvakrát porazit světovou jedničku Rogera Federera, ale na krále antuky byl krátký. V každém setu jednou ztratil servis, zatímco Nadal čelil jen dvěma brejkbolům hned v úvodní hře zápasu. Ve třech vzájemných utkáních tak na něj Jihoameričan zatím neuhrál ani set, ale všechny zápasy se hrály na antuce.

Nadal se vedle udržení antukové neporazitelnosti mohl radovat také z prémie 130.200 eur. Caňas si z celkové dotace 850.000 eur odnesl 68.500. "Když jsem tady vyhrál poprvé, bylo to jako sen, takže co mohu říct po třetím vítězství tady, po svém dvacátém titulu. Je to úžasný pocit," svěřil se Nadal.

Mathieu se radoval z titulu po čtyřech letech 

Francouzský tenista Paul-Henri Mathieu v nedělni ve finále turnaje v Casablance povolil Albertu Montaňesovi ze Španělska jen dvě hry a radoval se ze svého třetího triumfu na okruhu ATP. Pětadvacetiletý hráč na něj čekal více než čtyři roky, naposledy se radoval v říjnu 2002 na domácí půdě v Lyonu.

Největším letošním úspěchem aktuálně 57. hráče světového žebříčku bylo čtvrtfinále lednového turnaje v Sydney. Za nedělní triumf si Mathieu odnesl 55.820 z celkové dotace 353.450 eur.

Překvapení se zastavilo až ve finále 

Senzační tažení rumunské tenistky Sorany Cirsteaové skončilo na turnaji v Budapešti až ve finále. V něm sedmnáctiletá hráčka nestačila na šestou nasazenou Gisele Dulkovou z Argentiny, které podlehla 7:6, 2:6 a 2:6.

Cirsteaová, která se stala druhou nejmladší finalistkou v historii turnaje, získala první set v tie-breaku, ale padesátá hráčka světa Dulková v následujících dvou sadách potvrdila o 275 míst lepší postavení v žebříčku WTA a vyhrála je obě 6:2. Pro dvaadvacetiletou Argentinku bylo vítězství v Maďarsku prvním singlovým titulem v kariéře, zatímco v deblu jich získala už šest.

Ve finále čtyřhry byla z českých tenistek úspěšnější Vladimíra Uhlířová, která společně s domácí Agnes Szavayovou porazila 7:5 a 6:2 krajanku Gabrielu Navrátilovou s Němkou Martinou Müllerovou.

BARCELONA:
Dvouhra - finále:
Nadal (1-Šp.) - Caňas (12-Arg.) 6:3, 6:4.
CASABLANCA:
Dvouhra - finále:
Mathieu (8-Fr.) - Montaňes (Šp.) 6:1, 6:1.
BUDAPEŠŤ:
Dvouhra - finále:
Dulková (6-Arg.) - Cirxsteaová (Rum.) 6:7 (2:7), 6:2, 6:2.
Čtyřhra - finále:
Szavayová, Uhlířová (4-Maď./ČR) - Müllerová, Navrátilová (Něm./ČR) 7:5, 6:2

Reklama