Hlavní obsah

Exhibici na "trávoantuce" vyhrál Španěl Nadal

PALMA DE MALLORCA

Antukový král Rafael Nadal vyhrál "bitvu dvou povrchů". Ve středeční exhibici, která se hrála ve španělské Palmě de Mallorce na netradičním kurtu, kde jednu polovinu hřiště tvořila antuka a druhou tráva, porazil nejlepšího hráče světa a specialistu na trávu Švýcara Rogera Federera 7:5, 4:6 a 7:6.

Článek

Agentura Reuters označila Španělovo vítězství za nejbizarnější tenisový zápas od "bitvy pohlaví", ve které v roce 1973 Billie Jean Kingová porazila Bobbyho Rigga.

Nadal, který začal první set na antuce, využil zejména toho, že Federer si dlouho nemohl zvyknout na změnu povrchu a první sadu vyhrál 7:5.

Ve druhém setu se světová jednička zlepšila a hned v úvodu sebrala dvacetiletému Španělovi servis. Po vítězství 6:4 zápas vyrovnala.

Ve třetím setu musel o vítězi rozhodnout tie-break, který pro sebe získal druhý hráč světového žebříčku Nadal.

Organizátoři museli noc před utkáním měnit travnatou část hřiště, protože se v hale neuchytila a rozežrali ji červi. Za jediný večer tak museli znovu navézt 400 čtverečních metrů trávy z místního golfového hřiště. Ještě tak vzrostly náklady na výstavbu kurtu, které původně činily 1,2 miliónu eur.

Reklama