Hlavní obsah

Berdych si v Mnichově zahraje semifinále

Český tenista Tomáš Berdych postoupil na turnaji v Mnichově do semifinále. V pátečním čtvrtfinále porazil Francouze Nicolase Devildera 6:4, 6:0 a v utkání o postup do boje o titul se dvanáctý hráč světa střetne s Rusem Michailem Južným.

Článek

Berdychovi, který je jako druhý nasazený hráč po vypadnutí turnajové jedničky Tommyho Haase největším favoritem podniku, dotovaného 353.450 eury, se letos proti Južnému nedaří. Hráli spolu dvakrát a český tenista s třetím nasazeným hráčem turnaje v Mnichově obě utkání prohrál.

Česká tenistka Lucie Šafářová porazila v prvním vzájemném utkání Španělku Lourdes Domínguezovou-Linovou a postoupila do semifinále antukového turnaje v Estorilu. Dvacetiletá rodačka z Brna zvítězila v pátečním čtvrtfinále po setech 7:5 a 6:3 a mezi nejlepší čtyři se na okruhu WTA kvalifikovala podruhé v sezóně.

Šafářová nahlodala sebevědomí o šest let starší soupeřky už v prvním setu, který se jí podařilo otočit ze stavu 1:4. Obě tenistky si s největší pravděpodobností zopakují páteční souboj v červencovém duelu o účast v elitní skupině Fed Cupu. Šafářová i Domínguezová jsou ve svých týmech žebříčkovými dvojkami.

S ženskou částí turnaje v Estorilu se rozloučila nejvýše nasazená hráčka Marion Bartoliová. Francouzská tenistka, která bude plnit roli turnajové jedničky i příští týden v Praze na ECM Open, skrečovala v druhém setu čtvrtfinálový zápas se Španělskou Nurií Llagosterovou.

Heninová je po návratu už v semifinále 

Příští soupeřkou třetí nasazené Šafářové bude vítězka zápasu mezi Viktorií Azarenkovou a Giselou Dulkovou.

Belgická tenistka Justine Heninová na rozdíl od loučící se krajanky Kim Clijstersové na turnaji ve Varšavě nezaváhala a v pátek se kvalifikovala už do semifinále. Světová jednička ztratila ve čtvrtfinálovém utkání proti Maře Santangelové z Itálie jen tři gamy a vyhrála 6:2 a 6:1.

Sobotní soupeřkou Heninové bude Srbka Jelena Jankovičová, jež všechny tři dosavadní vzájemné duely prohrála.

MNICHOV:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Berdych (2-ČR) - Devilder (Fr.) 6:4, 6:0, Južnyj (3-Rus.) - Melzer (8-Rak.) 6:2, 7:6 (7:5), Baghdatis (4-Kypr) - Waske (Něm.) 2:6, 7:6 (7:5), 6:4, Kohlschreiber (Něm.) - Grosjean (Fr.) 6:4, 7:6 (7:5).
Čtyřhra - semifinále:
Hájek, Levinský (ČR) - Koubek, O. Rochus (Rak./Belg.) 6:3, 6:4.
ESTORIL:
Ženy:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Šafářová (3-ČR) - Domínguezová (Šp.) 7:5, 6:3, Llagosterová (Šp.) - Bartoliová (1-Fr.) 6:2, 3:1 skreč, Arnová (Něm.) - Arvidssonová (Švéd.) 6:2, 6:2.
Muži:
Dvouhra - čtvrtfinále
Robredo (2-šp.) - Calleri (7-Arg.) 7:5, 6:7 (5:7), 6:3, Djokovič (4-Srb.) - Garcia-Lopéz (Šp.) 6:4, 1:6, 7:5, Gasquet (5-Fr.) - Spadea (USA) 6:3, 6:4, Mathieu (Fr.) - Monaco (Arg.) 6:4, 4:6, 6:1.
Čtyřhra - čtvrtfinále
Fyrstenberg, Matkowski (1-Pol.) - Cibulec, Kerr (ČR/USA) 6:2, 6:1.
VARŠAVA:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Heninová (1-Belg.) - Santangelová (It.) 6:2, 6:1, Jankovičová (4-Srb.) - Čakvetadzeová (6-Rus.) 7:6 (7:1), 3:1 skreč, Kuzněcovová (3-Rus.) - V. Williamsová (USA) 3:6, 6:3, 6:4, A. Bondarenková - Vakulenková (obě Ukr.) 6:2, 3:1 skreč.

Reklama