Hlavní obsah

Clijstersová končí s tenisem už teď

BRUSEL

Bývalá světová tenisová jednička Kim Clijstersová se rozhodla ukončit sportovní kariéru okamžitě. Třiadvacetiletá Belgičanka si původně naplánovala odchod ze scény po této sezóně, v neděli však na své internetové stránce oznámila, že skončí už nyní.

Článek

Vítězka předloňského US Open a dalších 33 turnajů ve dvouhře se naposledy představila v akci tento týdne ve Varšavě, kde prohrála hned svůj první zápas s Ukrajinkou Julií Vakulenkovou.

"Bylo to víc než skvělé. Rakety jdou na hřebík," uvedla ke svému rozhodnutí Clijstersová, která tenisem vydělala za osm let téměř 15 miliónů dolarů. "Peníze jsou důležité, ale ne tak moc. Radši dám přednost zdraví a soukromému životu. Konečně chci mít normální život. Chci mít pěknou svatbu, mít čas na rodinu, vaření, hraní se psy a v budoucnu i děti. Nechci už létat po světě a číst v novinách, co jsem udělala někde, kde jsem vůbec nebyla," prohlásila.

Touha založit rodinu

Současná čtvrtá hráčka světového žebříčku dříve zdůvodnila svůj brzký odchod ze sportovního života častými zdravotními problémy a touhou založit rodinu. V červenci se Clijstersová chystá vdát za amerického basketbalistu Briana Lynche. Předtím se hodlala rozloučit ve Wimbledonu s grandslamovými turnaji, nakonec se ale v All England Clubu už na kurtu neobjeví.

"Ale nebojte, neodejdu bez rozloučení. Všechny vás zvu na velkou párty v září," vzkázala na internetových stránkách fanouškům Clijstersová. Jako divačka se chce rozloučit s fanoušky na turnajích v Lucemburku a Stuttgartu.

Reklama

  Bejlek - Blinkovová dnes 20 : 00
20240424T20 : 00:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík