Hlavní obsah

Ivaniševič se cestou do Prahy bál

PRAHA

Nepříjemnou cestu musel absolvovat chorvatský tenista Goran Ivaniševič k sobotnímu exhibičnímu utkání na turnaji ECM Prague Open. Jeho letadlo totiž do Prahy dorazilo v pátek odpoledne, kdy nad Českou republikou řádila vichřice.

Článek

„Byl to opravdu hodně nepříjemný zážitek. Bál jsem se. Strašně to s námi cestou ze Záhřebu házelo, vítr byl hrozný,“ oklepal se borec, který před šesti lety vyhrál Wimbledon. Do Prahy se však těšil. „Tohle město je mezi evropskými jedním z mých nejoblíbenějších. Pozvání jsem proto přijal rád,“ vykládal pětatřicetiletý rodák ze Splitu.

Plánoval, že se určitě vyrazí podívat i za krásami českého hlavního města. „Naposledy jsem měl tu šanci před sedmi lety. Tak si to přece nenechám ujít. Ale žádnou degustaci piva nechystám, dám si maximálně jedno, není to můj nejoblíbenější nápoj,“ usmíval se, když absolvoval krátkou zastávku na kurtech na Štvanici, odkud zamířil do hotelu Hilton.

Dnes bude mít volné dopoledne, po semifinálových zápasech turnaje ECM Prague Open ho čeká přibližně ve 14.30 exhibice s Richardem Krajicekem, wimbledonským vítězem z roku 1996. „ Jsem zvědavý, v jaké formě momentálně Richard je,“ krčil rameny Ivaniševič, který se s nizozemským soupeřem utká v zápase na dva sety, v případě nerozhodného stavu dojde na supertiebreak (do deseti bodů). Po vzájemném duelu wimbledonských vítězů bude následovat jejich společné vystoupení ve čtyřhře proti zatím neurčenému soupeři.

Reklama