Hlavní obsah

Federer ukončil spolupráci s trenérem Rochem

Švýcarský tenista Roger Federer se dva týdny před startem French Open rozešel s trenérem Tonym Rochem. S bývalým koučem Ivana Lendla částečně spolupracoval nejlepší světový tenista současnosti dva a půl roku. Nyní se podle hráče rozhodli po vzájemné dohodě jít každý svou cestou.

Článek

"Děkuji Tonymu srdečně za jeho letitou pomoc," uvádí světová jednička na svých internetových stránkách. S Rochem vyhrál během jejich kooperace šest z deseti grandslamových turnajů. "Mnohé mi obětoval a jsem mu za to vděčný. Cestoval se mnou, ačkoliv to měl ze svého domova v Austrálii hodně daleko."

Pětadvacetiletý tenista ukončil spolupráci nedlouho poté, co vyhořel na antukovém turnaji Masters v Římě, kde jej před Rocheovými zraky vyřadil v osmifinále domácí Filippo Volandri. Federer už nevyhrál na čtyřech turnajích za sebou, to se mu ještě nestalo od chvíle, co se stal v roce 2004 světovou jedničkou.

"Nevím, co je špatně, musím si to sám rozebrat," uvedl po poslední prohře Federer, kterému ze čtyř velkých turnajů chybí ve sbírce jen trofej z toho nadcházejícího, antukového Roland Garros.

Reklama