Hlavní obsah

McEnroe doufá, že umře alespoň s jedním rekordem

John McEnroe doufá, že alespoň jeden z jeho rekordů mu vydrží až do konce života. Bývalý americký tenista to prohlásil poté, co ho Rafael Nadal připravil svým 76. vítězstvím na antuce o rekord v počtu výher na jednom povrchu.

Článek

"Už mi docházejí rekordy," postěžoval si McEnroe, který Nadalův zápas v Římě sledoval z tribuny. "Zdá se, že je na antuce neporazitelný. Copak nemůže být někdy unavený nebo mít bolesti hlavy?" ptal se tenista, který až do soboty držel rekord se 75 vítěznými zápasy za sebou na koberci z let 1983 až 1985.

Nadal McEnroea připravil o rekord výhrou 7:6, 6:7 a 6:4 v semifinále turnaje Masters nad Rusem Nikolajem Davyděnkem. "V podstatě jsem to čekal. Ale chtěl bych umřít alespoň s jedním rekordem," prohlásil osmačtyřicetiletý veterán, kterému zbývá rekord v procentuální úspěšnosti. V roce 1983, kdy mimo jiné získal 13 titulů, vyhrál 82 zápasů a prohrál jen tři, což dává dohromady úspěšnost 96,5 procenta. "I ten už měl namále, málem mě dostal Federer, ale naštěstí včas prohrál," připomněl McEnroe rok 2005, kdy švýcarskou světovou jedničku dělil od vyrovnání jeho výkonu jediný zápas.

Reklama