Hlavní obsah

Pořadatelé Roland Garros budou posílat dopingové vzorky do Kanady

PAŘÍŽ

Dopingové zkoušky tenistů bude během nadcházejícího grandslamového turnaje Roland Garros provádět laboratoř v Montrealu, která dostala přednost před francouzským pracovištěm Chatenay-Malabry. Podle středečního vyjádření pořadatelů pařížského turnaje pro agenturu AP je výběr laboratoře plně v kompetenci Mezinárodní tenisové federace ITF.

Článek

Mluvčí francouzského tenisového svazu Thibault Fraix-Burnet přitom uvedl, že Montreal byl vybrán kvůli ušetření peněz. "ITF má dohodu s Montrealem, navíc testy v Chatenay by byly mnohem dražší, možná až dvojnásobně. To federaci dovolí provést více dopingových zkoušek, soutěžních i mimosoutěžních," řekl.

Fraix-Burnet zároveň odmítl, že by tímto rozhodnutím francouzská laboratoř pykala za pošramocenou reputaci. Věrohodnost pracoviště Chatenay-Malabry totiž v současné době zpochybňují právní zástupci amerického cyklisty Floyda Landise a tvrdí, že její pracovníci s dopingovými vzorky vítěze loňské Tour de France neodborně manipulovali. "Obě tyto laboratoře jsou kvalitativně na stejné úrovni," dodal mluvčí.

Reklama