Hlavní obsah

Heninová věří, že může potřetí za sebou vyhrát Roland Garros

Světová jednička Justine Heninová se před začátkem grandslamového Roland Garros cítí výborně a věří, že může zopakovat loňský a předloňský pařížský triumf. Belgická tenistka to řekla na pondělní tiskové konferenci. Heninová kvůli manželské krizi přišla o začátek sezóny včetně grandslamového Australian Open.

Článek

Po definitivním rozchodu se svým chotěm se ale vrátila na kurty ve výborné formě a získala tři turnajové tituly. Před Roland Garros na tom je možná ještě lépe. "Cítím se silná, ještě silnější než před šesti měsíci," pochvalovala si Belgičanka, která 1. června oslaví pětadvacáté narozeniny.

V Paříži vyhrála třikrát v uplynulých čtyřech letech. Místní antuku si zamilovala už před deseti lety, kdy zde vyhrála juniorku. "Bylo mi patnáct a splnil se mi sen. Kdyby mi tehdy někdo řekl, že tady vyhraju třikrát seniorský titul, nevěřila bych mu," vzpomínala.

Na rozdíl od krajanky Kim Clijstersové neuvažuje o konci aktivní kariéry a chce se tenisu věnovat ještě čtyři až pět let. Přemýšlí však také o tom, co bude dělat po odchodu do sportovního důchodu, takže společně se svým koučem Carlosem Rodriguezem založí tenisovou akademii "Šestý smysl". Od října z ní vzejde skupina tenistů "Just in Team".

Reklama