Hlavní obsah

Federer se Samprasem sehrají v listopadu tři exhibiční duely

HONGKONG

Roger Federer s Petem Samprasem letos navážou na svůj jediný vzájemný zápas, k němuž došlo ve Wimbledonu 2001. Jak ve středu oznámila manažerská společnost IMG, utkají se jedni z nejlepších tenistů všech dob ve třech exhibičních duelech v listopadu v Asii.

Článek

Vítěz rekordních čtrnácti grandslamových turnajů Sampras, jenž ukončil kariéru před pěti lety, se střetne se současným vládcem světového tenisu Federerem nejprve 22. listopadu v malajské metropoli Kuala Lumpur a dva dny nato v čínské enklávě Macau. O dějišti třetího duelu ještě není rozhodnuto.

Nápad na exhibiční miniturné vzešel podle viceprezidenta IMG Tennis Asia Nicka Freyera od samotných hráčů. Pětatřicetiletý Sampras a jeho o deset let mladší následovník Federer spolu krátce trénovali před březnovým turnajem v Indian Wells.

"Samozřejmě je to velký hráč, ale neměl jsem pocit, že bych se před ním nějak ztrapnil. Uhrál jsem si to svoje," uvedl v tiskovém prohlášení Sampras, jenž se v posledním roce vrátil k tenisu. Předtím podle svých slov téměř tři roky nesáhl na raketu, ale kvůli zlepšení kondice začal minulý rok trénovat. Dlouholetý první hráč světového žebříčku se nejprve představil v takzvané Profesionální lize tenisových světových týmů a letos úspěšně debutoval ve veteránské tour.

"Mám radost, že si zase zahraju s Petem a těším se na svou první návštěvu Malajsie. Nepochybuju, že předvedeme skvělý tenis," uvedl Švýcar Federer, jemuž chybějí čtyři grandslamová vítězství k vyrovnání Samprasova rekordu.

V jediném vzájemném utkání tenisových velikánů vyhrál ve 4. kole Wimbledonu 2001 nečekaně tehdy devatenáctiletý Federer nad sedminásobným vítězem Samprasem 7:6, 5:7, 6:4, 6:7 a 7:5. O dva roky později už Švýcar celý turnaj vyhrál a dosud nikoho jiného na trůn nepustil.

Reklama

Související témata: