Hlavní obsah

Čeští tenisté porazili na SP Belgii a budou hrát o postup

Čeští tenisté vyhráli i druhý zápas na Světovém poháru družstev v Düsseldorfu, když ve středu porazili 2:1 Belgii. Před pátečním závěrečným duelem s Německem se tak přiblížili postupu do finále. Musejí však vyhrát, protože domácí by při jakémkoli svém úspěchu měli lepší zápasovou bilanci.

Článek

Svěřenci kapitána Jaroslava Navrátila o svém vítězství tentokrát rozhodli už ve dvouhrách. Česká jednička Tomáš Berdych v té úvodní porazil za necelou hodinu Oliviera Rochuse 6:3 a 6:0, Jan Hájek pak vyhrál 7:6 a 6:4 nad Kristofem Vliegenem. Náhradník za Radka Štěpánka zvládl ošemetnou situaci v úvodu druhé sady, kdy otočil stav z 0:2 na 4:2. Berdych s Martinem Dammem pak prohráli závěrečnou čtyřhru.

V druhém dnešním utkání Modré skupiny vyhrálo Španělsko nad Německem, když potřebné dva body získali David Ferrer a Nicolas Almagro rovněž už ve dvouhrách. Tenisté z Pyrenejského poloostrova tak zamotali boj o první místo, protože stejně jako Češi a Němci mohou mít v konečné tabulce na kontě dvě výhry. Prohráli však čtyřhru, takže v boji o finále musejí porazit Belgii 3:0 a spoléhat na příznivý vývoj druhého zápasu.

V dohrávce úterního utkání Červené skupiny, které se nestihlo zkompletovat kvůli dešťovým přestávkám, podlehli Chilané Fernando Gonzalez a Nicolas Massu švédské dvojici Jonas Björkman, Thomas Johansson. Nic to však nezměnilo na tom, že si Jihoameričané po výsledku 2:1 připsali druhou výhru na turnaji a jsou blízko postupu do finále.

Modrá skupina:
Česko - Belgie 2:1
Berdych - O. Rochus 6:3, 6:0, J. Hájek - Vliegen 7:6, 6:4, Damm, Berdych - O. Rochus, Darcis 4:6, 6:3, 7:10.
Německo - Španělsko 1:2
Kohlschreiber - Ferrer 3:6, 5:7, Mayer - Almagro 4:6, 4:6, Kohlmann, Waske - Almagro, Salva-Vidal 7:6 (7:3), 6:3.
Červená skupina - dohrávka z úterý:
Chile - Švédsko 2:1
Gonzalez, Massu - Björkman, T. Johansson 7:5, 3:6, 7:10.

Reklama