Hlavní obsah

Na turnaji v Pörtschachu skončili oba nejvýše nasazení tenisté

PRAHA

Na turnaji v rakouském Pörtschachu ve čtvrtfinále vypadli oba nejvýše nasazení hráči, Nikolaj Davyděnko i Andy Roddick. Ruský tenista ve třech setech podlehl Argentinci Juanu Monakovi, Američan prohrál 5:7 a 3:6 s dvacetiletým Francouzem Gaelem Monfilsem startujícím na divokou kartu.

Článek

Davyděnko celkem sedmkrát ztratil podání a Jihoameričanovi dokázal vzdorovat pouze ve druhém setu, který vyhrál v tie-breaku. Za dvě hodiny a 39 minut nakonec prohrál 2:6, 7:6 a 6:4.

Roddicka zradila jeho tradiční zbraň, účinný servis. V zápase nezaznamenal ani jedno eso a měl jen pětačtyřicetiprocentní úspěšnost prvního podání. Kvůli tomu také třikrát ztratil servis včetně klíčové desáté hry prvního setu, kdy za stavu 5:4 podával na zisk sady.

Monfils se v semifinále turnaje s dotací 353.450 eur utká s Australanem Lleytonem Hewittem, jenž vyřadil Argentince Diega Hartfielda. Druhou semifinálovou dvojici tvoří Monaco a Peruánec Luis Horna.

Turnajová jednička Maria Šarapovová strávila na kurtu bezmála dvě hodiny, než ve čtvrtfinále turnaje v Istanbulu porazila Polku Agnieszku Radwaňskou. Ruská tenistka zaznamenala devět dvojchyb, čtyřikrát ztratila podání a odpor soupeřky definitivně zlomila až ve třetím setu. Ten už vyhrála jednoznačně 6:0.

Schnyderová odstoupila 

Ještě déle se trápila další ruská tenistka, druhá nasazená Jelena Dementěvová. S Catalinou Castaňovou z Kolumbie prohrála první set hladce 1:6, ale nakonec se za dvě hodiny a 34 minut radovala z postupu.

Kvůli bolestem v pravém stehenním svalu těsně před zápasem s Ukrajinkou Aljonou Bondarenkovou odstoupila z turnaje s dotací 200.000 dolarů třetí nasazená Patty Schnyderová. "Potřebuju odpočinek, nechtěla jsem na to tlačit," řekla novinářům Švýcarka, která určitě bude hrát na nadcházejícím grandslamovém Roland Garros.

Trápila se i Mauresmová 

Francouzská tenistka Amélie Mauresmová se hodně trápila, než postoupila do semifinále turnaje ve Štrasburku. Nasazená jednička v prvním setu zápasu s krajankou Emilií Loitovou vedla 4:2, ale nakonec uspěla až ve zkrácené hře. Druhý set pak vyhrála 6:4.

Francouzka se po dvouměsíční pauze kvůli operaci slepého střeva jen pomalu dostává do formy. V Římě vypadla ve druhém kole, a proto přijela do Štrasburku, aby před Roland Garros získala zápasovou praxi. Její hra ve čtvrtek ale byla plná chyb a nemohla pozitivně naladit francouzské fanoušky, kteří do ní tradičně před pařížským grandslamem vkládají naděje. Mauresmová na French Open zatím nikdy nepostoupila dál než do čtvrtfinále.

Výbornou formu před začátkem Roland Garros má naopak Srbka Jelena Jankovičová, která vyhrála turnaj v Římě a ve Štrasburku postoupila už do semifinále. Ve čtvrtek porazila Italku Marii Elenu Camerinovou a o účast ve finále podniku s dotací 175.000 dolarů se utká s Anabel Medinaovou-Garriguesovou ze Španělska.

PÖRTSCHACH:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Monaco (Arg.) - Davyděnko (1-Rus.) 6:2, 6:7 (5:7), 6:4, Monfils (Fr.) - Roddick (2-USA) 7:5, 6:3, Hewitt (4-Austr.) - Hartfield (Arg.) 6:2, 6:2, Horna (Peru) - Montaňés (Šp.) 7:6 (7:4), 6:7 (2:7), 6:1.
Semifinálové dvojice: Monaco - Horna, Hewitt - Monfils.
ISTANBUL:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Šarapovová (1-Rus.) - A. Radwaňská (Pol.) 6:2, 3:6, 6:0, Dementěvová (2-Rus.) - Castaňová (Kol.) 1:6, 6:4, 6:4, A. Bondarenková (5-Ukr.) - Schnyderová (3-Švýc.) bez boje, Rezaiová (Fr.) - Shaughnessyová (USA) 1:6, 6:1, 6:4.
Semifinálové dvojice: Šarapovová - Rezaiová, A. Bondarenková - Dementěvová.
ŠTRASBURK:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Mauresmová (1-Fr.) - Loitová (Fr.) 7:6 (7:3), 6:4, Jankovičová (2-Srb.) - Camerinová (It.) 6:3, 6:4, Medinaová-Garriguesová (6-Šp.) - Li Na (4-Čína) 2:6, 6:3, 7:5, Bartoliová (5-Fr.) - Vesninová (Rus.) 6:1, 4:6, 6:3.
Semifinálové dvojice: Mauresmová - Bartoliová, Medinaová-Garriguesová - Jankovičová.

Reklama