Hlavní obsah

Vaidišovou na úvod Roland Garros čeká Švýcarka Gagliardiová

PAŘÍŽ

Česká tenistka Nicole Vaidišová vstoupí do grandslamového Roland Garros, kde obhajuje loňskou semifinálovou účast, zápasem s Emmanuelle Gagliardiovou. Třicetiletá švýcarská tenistka se pohybuje na začátku druhé stovky žebříčku WTA a šestá nasazená Vaidišová s ní ještě nehrála.

Článek

Na první ze spolufavoritek může Vaidišová narazit ve čtvrtém kole, kdy jí může v cestě stát Ruska Naděžda Petrovová. Tu česká tenistka porazila z dosavadních čtyř vzájemných zápasů jen jednou. V boji o semifinále by pak mohlo čekat další velké nebezpečí v podobě Srbky Jeleny Jankovičové, která potvrdila aktuální formu triumfem na turnaji v Římě.

Páteční losování v Paříži přidělilo soupeřky také dalším čtyřem českým tenistkám, které už mají jistou účast v hlavní soutěži. Pětadvacátá nasazená Lucie Šafářová se utká se 120. hráčkou světa Ukrajinkou Julií Bejgelzimerovou.

Ukrajinské soupeřky budou mít také Iveta Benešová a Zuzana Ondrášková. První jmenovaná narazí na turnajovou dvaadvacítku Aljonu Bondarenkovou, druhá se střetne s její sestrou Katerynou. Papírově nejsilnější soupeřka čeká Evu Birnerovou, které los přisoudil jednadvacátou nasazenou Ai Sugijamaovou z Japonska.

Vítězka Roland Garros z uplynulých dvou let a světová jednička Justine Heninová z Belgie zahájí turnaj zápasem s Ruskou Jelenou Vesninovou.

Berdycha čeká García-Lopez

Nejlepšího českého tenistu Tomáše Berdycha čeká v prvním kole grandslamového Roland Garros španělský soupeř Guillermo García-Lopez. Třiašedesátého hráče světového žebříčku, s nímž se desátý nasazený Berdych dosud neutkal, mu přidělil páteční pařížský los.

Berdych může v třetím kole narazit na vítěze turnaje z roku 1998 Španěla Carlose Moyu, kterému nedávno těsně podlehl na turnaji série Masters v Hamburku. Pokud by český tenista poprvé v kariéře postoupil do čtvrtfinále, čekal by ho nejspíš největší favorit Rafael Nadal.

Těžkého protivníka má další český tenista Radek Štěpánek, jenž hned na úvod narazí na turnajovou pětku Chilana Fernanda Gonzaleze, finalistu letošního Australian Open.

S nasazeným hráčem se utká také Jan Hernych, kterého čeká Rus Michail Južnyj. Do hlavní soutěže se přímo dostal ještě Jan Hájek, jemuž los pro první kolo přisoudil Švéda Thomase Johanssona.

Světová jednička Roger Federer zahájí turnaj proti Američanu Michaelu Russellovi, vítěze posledních dvou ročníků French Open Rafaela Nadala čeká Juan Martin del Potro z Argentiny.

Reklama