Hlavní obsah

Mauresmová vybojovala finále ve Štrasburku za dvě a čtvrt hodiny

PRAHA

Tři sety a dvě hodiny a čtvrt hry potřebovala bývalá světová jednička Amélie Maresmová k postupu do finále na tenisovém turnaji ve Štrasburku. Nejvýše nasazená hráčka v pátek porazila ve francouzském semifinále turnajovou pětku Marion Bartoliovou 6:3, 6:7 a 6:3.

Foto: AP Photo/Rob Griffith

Tenistka Amélie Mauresmová

Článek

Soupeřkou Mauresmové v sobotním finále bude Anabel Medinaová, jež v této generálce na Roland Garros zvítězila v roce 2005. Nejlepší španělské tenistce současnosti spadl postup do klína, neboť k semifinále kvůli žaludečním problémům nenastoupila její favorizovaná soupeřka Jelena Jankovičová ze Srbska.

Šarapovové se generálka na Roland Garros v Istanbulu nepovedla

Ruská tenistka Maria Šarapovová při svém návratu na kurty po měsíc a půl dlouhé pauze způsobené zraněním neuspěla. Bývalá světová jednička v generálce na Roland Garros prohrála v semifinále turnaje v Istanbulu 2:6 a 4:6 s Francouzkou íránského původu Aravane Rezaiovou.

Šarapovová se tak ani v Turecku nedočká prvního letošního titulu na okruhu WTA. Dařilo se jí pouze na začátku roku na Australian Open, kde až ve finále podlehla Sereně Williamsové. Její starší sestru Venus vyřadila nyní ve druhém kole v Istanbulu 59. hráčka světa Rezaiová.

Dvacetiletá rodačka ze St. Etienne se o svůj první triumf v kariéře utká v sobotu s další Ruskou Jelenou Dementěvovou. Poražená finalistka Roland Garros a US Open z roku 2004 v pátek zdolala 7:6 a 6:2 Ukrajinku Aljonu Bondarenkovou, která bude v prvním kole pařížského grandslamu soupeřkou Ivety Benešové.

ŠTRASBURK
Dvouhra - semifinále:
Mauresmová (1-Fr.) - Bartoliová (5-Fr.) 6:3, 6:7 (1:7), 6:3, Medinaová (6-Šp.) - Jankovičová (2-Srb.) bez boje.
ISTANBUL
Dvouhra - semifinále:
Rezaiová (Fr.) - Šarapovová (1-Rus.) 6:2, 6:4, Dementěvová (2-Rus.) - A. Bondarenková (5-Ukr.) 7:6 (7:5), 6:2.

O titul na tenisovém turnaji v rakouském Pörtschachu se v sobotu utkají Francouz Gael Monfils a Juan Monaco z Argentiny. Oba mladí hráči zatím mají na kontě jedno turnajové vítězství.

Dvacetiletý Monfils potvrdil, že se před domácím Roland Garros dostává do formy. Ačkoli na předchozích sedmi turnajích ATP vypadl už v prvním kole, přičemž jedním z jeho přemožitelů byl právě Monaco, v Rakousku na jeho raketě po Andym Roddickovi zůstal i Lleyton Hewitt. Pařížský rodák Monfils čtvrtého nasazeného Australana porazil 6:4 a 7:5.

O tři roky mladší Monaco zvítězil v jihoamerickém souboji nad Peruáncem Luisem Hornou po setech 6:4 a 6:4. Svůj jediný titul získal letos doma v Buenos Aires, Monfils triumfoval v roce 2005 v Sopotech.

PÖRTSCHACH
Dvouhra - semifinále:
Monfils (Fr.) - Hewitt (4-Austr.) 6:4, 7:5, Monaco (Arg.) - Horna (Peru) 6:4, 6:4.

Reklama

Související témata: