Hlavní obsah

Vaidišová v pondělí kvůli dešti v Paříži do hry nezasáhla

Pouhých sedm utkání v pondělí dovolilo počasí odehrát na tenisovém Roland Garros. Stejně jako v neděli narušil průběh grandslamového turnaje déšť a pořadatelé museli odložit zápasy na úterý. Na antukové kurty nenastoupil ani jeden z českých tenistů v čele s loňskou semifinalistkou Nicole Vaidišovou. Celkem se ve Francii během úvodních dvou dnů turnaje podařilo odehrát pouhých čtrnáct zápasů z 72 plánovaných.

Článek

Vedle nejlepší české tenistky v pondělí nehrála ani další fedcupová reprezentantka Lucie Šafářová, která měla uzavírat program na čtvrtém kurtu. Počasí nedovolilo nastoupit na kurt Květě Peschkeové, Radku Štěpánkovi a Janu Hernychovi.

Kvůli dešti v pondělí na pařížské antuce začal program s tříhodinovým zpožděním, ale hrálo se jen devadesát minut, než přišla další hodinová pauza. Po ní přišel na kurt první hráč světového žebříčku Roger Federer, kterému se v prvním kole postavil Američan Michael Russell. Za stavu 6:4 a 4:1 pro favorizovaného Švýcara bylo utkání kvůli dešti přerušeno a následně odloženo.

Někdejší světová jednička Venus Williamsová a čtvrtý nasazený hráč mužské dvouhry Nikolaj Davyděnko už před svými duely rozehráli, ale vzápětí místo zahájení utkání putovali zpět do šaten. Nakonec počasí umožnilo tyto zápasy odehrát. Čtvrtý nasazený Nikolaj Davyděnko bez problémů postoupil do druhého kola grandslamového Roland Garros. Ruský tenista ve svém úvodním vystoupení na pařížské antuce porazil za hodinu a půl Itala Stefana Galvaniho, kterému povolil jen pět her.

Ruského tenistu hnala kupředu zatažená obloha. "Říkal jsem si: 'Rychle, rychle, brejkni ho znovu'. Chtěl jsem ukončit zápas, než ho přeruší," uvedl. Davyděnko je považován za jednoho z mála hráčů, kteří by mohli na cestě do finále zastavit Švýcara Rogera Federera. Nejlepšího tenistu světa může potkat až v semifinále. "Možná ho mohu porazit, ale ještě tam nejsem. Cítím se dobře a hraju dobře, ale přemýšlím jen o nejbližším zápase," prohlásil semifinalista Roland Garros z roku 2005.

Program v pondělí kvůli dešti začal s tříhodinovým zpožděním a bezprostředně po skončení Davyděnkova utkání byl znovu přerušen. Postoupit vedle ruského tenisty zatím stihly i Američanka Venus Williamsová a nizozemská hráčka trénující v Praze Michaella Krajiceková. Hrát se začalo až po další hodinové pauze.

FRENCH OPEN:
Muži:
Dvouhra - 1. kolo:
Davyděnko (4-Rus.) - Galvani (It.) 6:3, 6:1, 6:1.
Ženy:
Dvouhra - 1. kolo:
V. Williamsová (26-USA) - Cornetová (Fr.) 6:4, 6:3, Krajiceková (Niz.) - Brémondová (31-Fr.) 6:3, 6:3, Li Na (16-Čína) - Klöselová (Něm.) 7:6 (7:4), 6:0, Garbinová (19-It.) - Morigamiová (Jap.) 7:6 (7:2), 6:4, Stosurová (27-Austr.) - Jacksonová (USA) 6:1, 6:2, Harkleroadová (USA) - Wozniaková (Kan.) 6:2, 7:6 (7:1).

Reklama

Související témata: