Hlavní obsah

Šafářová se těší na chlapský tenis Prattové

PAŘÍŽ

Tři čeští tenisté se ve čtvrtek představí na grandslamovém turnaji Roland Garros. Lucie Šafářová bude bojovat o postup do 3. kola s Australankou Nicole Prattovou. Ryze český souboj bude k vidění na kurtu číslo 17, kde se proti sobě postaví krajané Jan Hájek a Bohdan Ulihrach.

Článek

"Je to dobrý los, alespoň bude jeden z nás ve třetím kole," komentoval utkání Ulihrach, který hraje v hlavní soutěži na grandslamovém turnaji il po dvou letech. "Věřím si, loni jsem ho dvakrát porazil," uvedl Hájek.

Šafářová se zápasu druhého kola nemůže dočkat. "Těším, se protože Prattová hraje spíš chlapský tenis," řekla česká tenistka.

Dvě světové dvojky se představí na kurtu Suzanne Lenglenové. Ke svému druhému zápasu na turnaji nastoupí Ruska Maria Šarapovová, která se postaví Američance Jill Craybasové. Na dvorci ji pak vystřídá Rafael Nadal, jenž v Paříži útočí na třetí triumf za sebou. Soupeřem mu v duelu druhého kola bude Ital Flavio Cipolla.

Program 5. dne French Open (začátky v 10:00 SELČ)
Kurt P. Chatriera: Hewitt (14-Austr.) - Gaudio (Arg.), Sequerová (Ven.) - S. Williams (8-USA), Mauresmová (5-Fr.) - Dechyová (Fr.), Mathieu (Fr.) - Simon (Fr.).
Kurt S. Lenglenové: Djokovič (6-Srb.) - Recouderc (Fr.), Craybasová (USA) - Šarapovová (2-Rus.), Cipolla (It.) - Nadal (2-Šp.), Shaughnessyová (USA) - Kuzněcovová (3-Rus.)
Kurt č. 1: Baghdatis (16-Kypr.) - Pless (Dán.), Ivanovičová (7-Srb.) - Mirzaová (Ind.), Moya (23-Šp.) - Serra (Fr.), Szavayová (Maď.) - Čakvetadzeová (9-Rus.).
Kurt č. 5, 3. zápas: Prattová (Austr.) - Šafářová (ČR).
Kurt č. 17, 1. zápas: Hájek - Ulihrach (oba ČR).

Reklama