Hlavní obsah

Šafářová: Tak snadno jsem ještě na grandslamu nevyhrála

PAŘÍŽ

Za své dosavadní nejsnazší vítězství na grandslamovém turnaji označila česká tenistka Lucie Šafářová 6:0, 6:1 nad Australankou Nicole Prattovou ve druhém kole French Open. Ve třetím kole může být její soupeřkou nejlepší francouzská hráčka Amélie Mauresmová.

Foto: NOVINKY/Kateřina Farná

Lucie Šafářová.

Článek

Dvacetiletá Šafářová prý věděla, že musí jít do zápasu od začátku naplno a nečekat na soupeřčiny chyby. Za hlavní důvod jednoznačného vítězství považuje svou vlastní dobrou hru, ne to, že Prattová zahrála slabě.

"Dnes mi to opravdu sedlo. Dobře jsem na kurtu cítila, myslím, že jsem si to uhrála sama," řekl novinářům letošní čtvrtfinalistka Australian Open. V každém případě si prý myslela, že o čtrnáct let starší Australanka bude hrát rychleji a snažit se ji rozebírat technicky, což se nestalo.

Na Mauresmovou se těší

Pokud by měla být její soupeřkou Mauresmová, kterou letos porazila na grandslamu v Melbourne, hrozně by se na odvetu těšila. Mauresmová hraje ve druhém kole s krajankou Nathalií Dechyovou. Toho, že by se hrálo na velkém dvorci a že naprostá většina diváků by fandila domácí hráčce, by Šafářové nijak nevadilo. Na atmosféru velkého kurtu se těší a proti reakcím diváků je prý imunní.

"Ať bude na druhé straně kterákoli soupeřka, budu bojovat a snažit se hrát svoji hru. Zatím se cítím dobře, doufám, že to bude bez zranění a že budu moct pokračovat," řekla Šafářová.

V Paříži toho kromě tenisu moc nestihla. Byla v Rodinově muzeu, ale kvůli natáčení pořadu pro tenisový televizní kanál. Při předchozím pobytu navštívila s matkou Louvre. K dnešnímu vítězství jí hned na dálku pogratuloval její přítel Tomáš Berdych, který byl z turnaje vyřazen už v prvním kole a z Paříže už odjel. "Říkal, že je to skvělé," uvedla tenistka.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články