Hlavní obsah

Vaidišová znala na Stosurovou recept, už ji porazila počtvrté

PAŘÍŽ

Australanka Samantha Stosurová je pro českou tenistku Nicole Vaidišovou příjemnou soupeřkou. Proti její hře umí najít správnou taktiku a díky tomu s ní vyhrála i čtvrtý vzájemný zápas, když ji porazila ve třetím kole Roland Garros dvakrát 6:4.

Článek

Osmnáctiletá Češka o Australance věděla, že má dobrý servis a ráda chodí na síť, takže se ji snažila udržet u základní čáry. To na Stosurovou platilo a Vaidišová si pochvalovala, že s každým zápasem v Paříži po dlouhé herní pauze získává jistotu. V prvním kole byla podle vlastních slov nervózní, ale pochyby už jsou pryč. "Už cítím, že jsem na tom stejně, jako jsem byla," prohlásila před novináři.

K zopakování loňského semifinálového úspěchu jí chybí už jen dva kroky, ale o ambicích stále nechce mluvit. "Beru to zápas od zápasu, jde o to, že vyhrávám, že hraju dobře, mohu trénovat. Když to půjde, tak to půjde," řekla.

Její další soupeřkou bude Italka Tathiana Garbinová, nasazená v turnaji jako číslo 19. Vaidišová s ní ještě nehrála, ale domnívá se, že Italka má podobný styl jako Stosurová. "Nebudu vymýšlet nic extra speciálního, prostě se budu snažit hrát to, co hraju, a myslím, že to bude fungovat," nastínila svou taktiku.

Reklama