Hlavní obsah

Hájka na Roland Garros zradilo rameno

PAŘÍŽ

Bolesti v rameni přinutily Jana Hájka vzdát po dvou neúspěšných setech utkání třetího kola Roland Garros s Kypřanem Marcosem Baghdatisem. Český mužský tenis tak na dvouhrách v Paříži přišel o posledního zástupce.

Článek

Hájek byl už před předchozím zápasem s krajanem Bohdanem Ulihrachem v péči fyzioterapeuta. Ten ho dal dohromady, takže v utkání druhého kola neměl problémy, ale dnes se bolesti ozvaly znovu. "Stalo se to, čeho jsem se trochu obával, že mi nevydrží rameno," komentoval zranění Hájek.

Bekhend a forhend mohl hrát normálně, ale potíže měl při podání a smečích. Už od konce prvního setu věděl, že je to špatné. Pokračoval hlavně proto, aby diváci viděli alespoň dva sety a aby si ještě užil atmosféru velkého dvorce Suzanne Lenglenové.

Na stavu ramena se mohlo podepsat také jeho zatížení v Paříži, kde hrál i čtyřhru s Františkem Čermákem. Účast v ní však nemohl odříct, protože jeho spoluhráč do Paříže dorazil jen kvůli deblu. Navíc zdůraznil, že hrát dvouhru den po čtyřhře je na turnajích jako Roland Garros normální.

Hájek v Paříži navázal na úspěšné vystoupení ze Světového poháru družstev v Düsseldorfu a navzdory nucenému konci byl spokojený. "Oba ty týdny byly parádní, pro mě i trošku nad očekávání. Budu na to strašně vzpomínat," prohlásil po svém nejúspěšnějším grandslamovém vystoupení v kariéře.

Reklama

  Bejlek - Blinkovová dnes 17 : 30
20240424T17 : 30:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík