Hlavní obsah

Vaidišová je na Roland Garros ve čtvrtfinále, Šafářová dohrála

PAŘÍŽ

Česká tenistka Nicole Vaidišová postoupila na pařížském Roland Garros do čtvrtfinále. V nedělním osmifinále porazila Italku Tathianu Garbinovou 6:3 a 6:1. Osmnáctiletou hráčku tak dělí jediný krok od zopakování loňské semifinálové účasti. Vaidišová nedala soupeřce nejmenší šanci a z kurtu ji vyprovodila za hodinu a šest minut. Ve čtvrtfinále Vaidišovou čeká vítězka souboje mezi Jelenou Jankovičovu ze Srbska a domácí hráčkou Marion Bartoliovou.

Článek

Lucie Šafářová vypadla na turnaji v osmifinále. Rusce Anně Čakvetadzeové sice ve druhém setu nadělila "kanára", ale první a třetí sadu prohrála 4:6 a 2:6. Čtvrtfinalistka Australian Open měla problémy především při vlastním servisu. Přišla o něj hned v první hře, což znamenalo ztrátu úvodního setu, a po hladce vyhrané druhé sadě jí ho soupeřka znovu prorazila hned ve třetí hře rozhodujícího setu. V něm Šafářová ztratila podání ještě dvakrát, a i když celkově získala o dva míče více, z postupu se radovala soupeřka.

Účastí ve třetím kole čtyřhry skončilo French Open pro českou tenistku Vladimíru Uhlířovou. Společně s Maďarkou Szavayovou prohrála hráčka, která zítra oslaví své devětadvacáté narozeniny, s americkoaustralským párem Raymondová, Stosurová ve třech setech.

To Lukáš Dlouhý a Pavel Vízner už postoupili ve čtyřhře do čtvrtfinále. Ve třetím kole si devátý nasazený pár poradil se švédskou-rakouskou dvojicí Aspelin, Knowle.

Čeští tenisté na Roland Garros 2007:
MUŽI
Čtyřhra - 3. kolo:
Dlouhý, Vízner (9-ČR) - Aspelin, Knowle (8-Švéd./Rak.) 6:2, 6:4.
ŽENY
Dvouhra - osmifinále:
Vaidišová (6-ČR) - Garbinová (19-It.) 6:3, 6:1, Čakvetadzeová (9-Rus.) - Šafářová (25-ČR) 6:4, 0:6, 6:2.
Čtyřhra - 3. kolo:
Raymondová, Stosurová (1-USA/Austr.) - Uhlířová, Szavayová (ČR/Maď.) 4:6, 6:4, 6:1, Camerinová, Dulková (16-It./Arg.) - Peschkeová, Stubbsová (4-ČR/Austr.) 1:6, 6:4, 6:3.
Smíšená čtyřhra - 2. kolo:
Dechyová, Ram (8-Fr./Izr.) - Husárová, Vízner (SR/ČR) 4:6, 6:3, 10:7.
Ostatní výsledky turnaje najdete zde

Reklama