Hlavní obsah

Heninová má jako maskota trenérova syna

Belgické tenistce Justine Heninové v Paříži k postupu do čtvrtfinále pomohl živý maskot, osmiletý kouč jejího trenéra Carlose Rodrigueze Emmanuel. Ten sledoval nedělní utkání světové jedničky s Rakušankou Sybille Bammerovou. Heninová by chtěla, aby ještě na Roland Garros zůstal, minimálně do úterního zápasu s Američankou Serenou Williamsovou.

Článek

"Mám kolem sebe ráda děti. Manu je můj maskot. Byl v Dubaji a byl tak šťastný, když mě viděl vyhrát," řekla pětadvacetiletá Belgičanka. Po rozvodu s manželem našla u trenérovy rodiny pohodu, která jí pomohla k zisku tří turnajových titulů. "Emmanuel mi přináší osvěžení a štěstí a jsem velmi šťastná, že mám kolem sebe skvělé lidi," svěřila se trojnásobná šampionka z Roland Garros.

S úsměvem poznamenala, že ji malý Emmanuel vlastně dostává pod tlak. "Když jsme v cizině, volá mi. Čím dál víc se o to zajímá a někdy na mě vyvolává tlak, protože říká: 'Tin, Tin, musíš vyhrát,'" vyprávěla.

Když jí novináři připomněli, že před očima Rodrigueze mladšího nikdy neprohrála, rychle si přiložila prst na ústa. "Pšt, o tom by se nemělo mluvit," zašeptala.

Reklama