Hlavní obsah

Nadal zvládl test s Hewittem a čeká jej učitel Moya

Nejsledovanější muž tenisového Roland Garros Rafael Nadal zvládl i čtvrtou překážku na cestě za třetím triumfem na pařížské antuce, které podobně dominoval naposledy Björn Borg na přelomu 70. a 80. let. Čerstvě jednadvacetiletý Španěl v pondělí vyřadil v osmifinále stejně jako loni Australana Lleytona Hewitta a jako další vyzyvatel jej čeká bývalý 'učitel' a kamarád Carlos Moya.

Článek

"Raději prohraju s ním než s někým jiným, protože je to můj velký přítel," nechal se slyšet Nadal před zajímavým měřením sil dvou tenisových generací. Pro Moyu je letošní French Open už dvanáctým, v roce 1998 celý turnaj vyhrál. "Moc toho pro mě udělal, když jsem na okruhu začínal," řekl obdivně Nadal.

Oba pocházejí z Mallorky a třicetiletý Moya svému nástupci oplatil slova chvály. "Nemyslím si, že by se ode mě něco naučil. A pokud skutečně ano, pak to dělá mnohem lépe," prohlásil. Nadal ještě nikdy na Roland Garros neprohrál - dvě účasti proměnil v titul a po dnešku má bilanci zápasů 18:0. Statistikové připomínají, že poprvé ale prošel do čtvrtfinále, aniž ztratil jediný set.

"Dneska jsem odehrál nejlepší zápas na letošním turnaji," srovnal Nadal. "Lleyton je pro mě pokaždé výborným testem, je to vyloženě vítězný typ. Ale hrál jsem dobře, což mě těší," dodal majitel posledních dvou Pohárů mušketýrů, který Hewitta zdolal po téměř dvou a půl hodinách.

Těžký a nádherný zápas

Další zkouškou projde ve středu proti Moyovi. "Bude to nádherný zápas. A těžký pro nás oba," předpověděl starší z aktérů. "Zůstal jsem nejstarším hráčem v pavouku dvouhry, ale dobře si pamatuju, když jsem býval nejmladším. Čas tak letí..." dodal.

Na antuce Moya dokázal Nadala v roce 2003 v chorvatském Umagu porazit. Na oranžové hlíně se pak utkali už jen jednou loni, a to už zápas skončil očekávaným vítězstvím dravého mladíka.

Reklama

Související témata: