Hlavní obsah

Na Roland Garros budou hrát o titul Ivanovičová a Heninová

PAŘÍŽ

Belgičanka Justine Heninová nedopustila srbské finále na Roland Garros. Světová jednička porazila Jelenu Jankovičovou dvakrát 6:2 a poslední vítězství ji dělí od třetího titulu na pařížském grandslamu za sebou. Ve finále se utká s další srbskou tenistkou Anou Ivanovičovou, která smetla z kurtu světovou dvojku Marii Šarapovovou z Ruska po setech 6:2 a 6:1.

Článek

Sedmá nasazená Ivanovičová na cestě do prvního grandslamového finále v kariéře drtila Šarapovovou útočnou hrou, zatímco Ruska se potýkala s vlastními chybami a v průběhu druhého setu už působila odevzdaně. Nakonec v něm odvrátila kanára, ale to bylo vše.

Jankovičová, čtvrtfinálová přemožitelka Nicole Vaidišové, mohla dokonat srbskou senzaci v ženské dvouhře. Před ní se totiž do sobotního finále probojovala Ana Ivanovičová, ale Heninová byla proti.

Belgická favoritka byla šťastnější na konci většiny výměn a zápas ukončila prvním proměněným mečbolem po hodině a 19 minutách. Jankovičovou, vítězku tří letošních turnajů, tak porazila i v šestém vzájemném duelu.

Mix vyhráli překvapivě Dechyová s Ramem

Domácí tenistka Nathalie Dechyová a Izraelec Andy Ram se stali nečekanými vítězi smíšené čtyřhry na Roland Garros. Osmá nasazená dvojice završila své překvapivé tažení na pařížském grandslamu dnešní výhrou ve finále nad slovinsko-srbským párem Katarina Srebotniková, Nenad Zimonjič 7:5 a 6:3.

Dechyová získala druhý grandslamový titul po vítězství v ženském deblu na loňském US Open, pro Rama je dnešní triumf největším úspěchem v kariéře.

ROLAND GARROS 2007
Ženy
Dvouhra - semifinále:
Ivanovičová (7-Srb.) - Šarapovová (2-Rus.) 6:2, 6:1, Heninová (1-Belg.) - Jankovičová (4-Srb.) 6:2, 6:2.
Smíšená čtyřhra - finále
Dechyová, Ram (8-Fr./Izr.) - Srebotniková, Zimonjič (6-Slovin./Srb.) 7:5, 6:3.

Reklama

Související témata: